3 arcápolási hiba, amit a profik is elkövetnek!

Egy jó arcápolási rutin reggel és este is igénybe vesz jó néhány percet a mindennapjainkból, de nem mindegy, hogy hosszútávon milyen lépéseket is végzünk el folyamatosan. A kozmetikai piac sokszínű kínálatában a legtöbben elvesznek és nem tudják felmérni megfelelően a piacot a bőrük igényeinek megfelelően. Mindezek mellett van, hogy a legprofibb összetevővel rendelkező krémek mellett egy jól felépített rutinnál is vannak becsúszott hibák, amik összességében negatív hatást gyakorolnak az egészségesnek hitt bőrképünk számára.
Fényvédelem, arctisztítás - 3 hiba, amit profiként is elkövetünk az arcápolás során

Egy jó arcápolási rutin reggel és este is igénybe vesz jó néhány percet a mindennapjainkból, de nem mindegy, hogy hosszútávon milyen lépéseket is végzünk el folyamatosan. A kozmetikai piac sokszínű kínálatában a legtöbben elvesznek és nem tudják szakszerűen felmérni a piacot a bőrük igényeinek megfelelően. Mindezek mellett van, hogy a legprofibb összetevővel rendelkező krémek mellett egy jól felépített rutinnál is vannak becsúszott hibák, amik összességében negatív hatást gyakorolnak az egészségesnek hitt bőrképre.

A professzionális bőrápoláson túl, vannak olyan finom hangolások az arcápolási rutinokban, amelyekre érdemes odafigyelnünk, ha nem szeretnénk feleslegesen nyúzni az arcbőrünket és ezáltal újabb barázdákat kreálni. Ezen praktikák nagy része, szinte semmibe sem kerül, csak egy kis extra odafigyelést igényelnek.

  • Ne dörzsöld a szemed környékét!

Sminklemosásnál általános hiba szokott lenni, hogy a legtöbbünk dörzsölés útján próbálja leszedni a szempillaspirált a micellás vízzel átitatott vattakorong segítségével. Ezzel a technikával sajnos az a baj, hogy mivel a szem körüli bőr a legvékonyabb, így a folyamatos csiszolással elősegítjük az apró mimikai ráncok képződését. A helyes technika inkább, a leitatás és a lapogatás lenne!

  • A termékeket a nyakra és a dekoltázsra is fel kell kenni!

A bőrünk hidratálása és ápolása nem áll meg az arcbőrünknél. Az első ráncok mindenkinek a nyak részen jelenik meg és a bőröregedés jelei is számottevően mutatkoznak ezen a tájékon. Érdemes a jól bevált krémeinket, anti-aging szérumainkat, de még a fényvédőnket is levinni egészen a mell vonaláig.

  • A nem megfelelő fényvédő használata!

A bőr öregedése 80%-ban a káros napsugárzás miatt következik be, éppen ezért elengedhetetlen a napvédő krém megfelelő használatának az elsajátítása és az elvi mennyiség felvitele. A szakértők szerint, egy negyed teáskanálnyi adag lenne az ideális mennyiség reggelente az arcra, aminek a felkenését kétóránként kötelező lenne újrakenni.

Kapcsolódó cikkek

Öt író, aki sokat tanított nekünk az igaz szeretetről és elfogadásról.

Öt író, aki sokat tanított nekünk az igaz szeretetről és elfogadásról

A meséknek és a könyveknek különös fontossága, szerepe van az életünkben. Hatnak ránk, tanítanak bennünket. Többek között az elfogadásról és a szeretetről is sokat tanulhatunk.

A tökéletes Instagram profil titka.

A tökéletes Instagram profil titka

Az Instagram profil készítéséhez adunk tippeket, merthogy egy igazán jó profil elkészítéséhez nem árt egy-két ötlet, egy-két hasznos tanács.

Készen állsz a házasságra?

Készen állsz a házasságra? - Most tesztelheted!

Sokan megtorpannak a házasság előtt. Ha nem szeretnél ebbe a hibába esni, itt a nagyszerű alkalom arra, hogy leteszteld magad.