Őszi nagy hajápolás

A nyári napozások, a sós vagy klóros víz, a hőingadozás, a magas UV sugárzás a te hajadat is megviselte picit.
Őszi nagy hajápolás

Tarts így ősszel egy nagy karbantartást ( https://unipatika.hu/kozmetikumok/haj ) akkor végképp, ha festett vagy vékonyszálú a hajad. Ráadásul ősszel a hajhullás is intenzívebben jelentkezik. Ne ijedj meg, ez természetes, hiszen ősszel a hajhagymák lassabban növekednek, érnek, így a hajhullás sokkal látványosabb, napi 50-100 hajszál elvesztése is teljesen normális lehet akár.

Nézzük át egy kicsit, mit is kell tudni a hajról:

Hajszálaink három rétegből állnak:

A hajszál belseje, a medulla egy lágy velőállomány, ami tulajdonképpen a hajszál tömegét adja, annak vastagságát, sőt színét is meghatározza. Középső rész, a cortex már egy szilárdabb réteg, a hajszál rugalmasságát és erősségét, teherbírását biztosítja. A külső réteg, a kutikula egy színtelen, elszarusodott réteg gondoskodik a hajszál védelméről. Hidratáltsága nagyban befolyásolja a hajunk fényességét, selymességét.

Jó, ha tudod a fejbőrről: viszonylag kis területen több ezer szőrtüszőt tartalmaz, amelyekből a hajszálak nőnek. A fejbőr a bőr más területeihez képest több faggyút termel.

És akkor következzen néhány tanács, amit hasznos követned, hogy ősszel picit ráncba szedd a nyáron elhasználódott hajadat.

Irány a fodrász! Akár épp növeszted, akár elégedett vagy a hosszával, 1-2 cm-t vágass belőle. Az elvékonyodott, kiszöszösödött haj egyébként sem trendi, a rendszeres frissítő vágás után biztosan tömöttebb, egészségesebb lesz hajad

Hidratáld a hajad! Számtalan sampon https://unipatika.hu/kozmetikumok/haj/hajsampon-hajkrem ), balzsam (https://unipatika.hu/kozmetikumok/haj/hajkondicionalo-hajbalzsam ) és maszk (https://unipatika.hu/kozmetikumok/haj/hajpakolas-maszk ) található már a piacon, ami hajtípustól függetlenül biztosítja a megfelelő hidratáltságot.

Étkezz egészségesen és fogyassz olyan étrendkiegészítőket, melyek hialuronban https://unipatika.hu/search-results/hialuronsav és kollagénben https://unipatika.hu/search-results/kollagen gazdagok, hiszen ezek is nagyban hozzájárulnak csodás, egészséges hajkoronádhoz. A hialuronsavnak remek nedvességmegkötő képessége van, védőréteget képez a hajszálakon, így hajad ellenálóbb lesz a környezeti ártalmak ellen. A mindenki által kívánt hajnövekedéshez a fejbőr és a hajhagymák egészsége szükséges, ehhez pedig a hidratáltság is nagymértékben hozzátartozik és itt jön a képbe a hialuronsav. A kollagén erősebbé, simábbá, ragyogóbbá, dúsabbá teszi a hajad, védi a töredezéstől, szöszölődéstől, hajhullástól, de még a fejbőr ápolásában és hidratálásában is segít. Ha élénkebbnek érzed a hajhullásod, fogyassz biotint https://unipatika.hu/vitamin-asvanyi-anyag/vitaminok/biotin és a D-vitamin https://unipatika.hu/vitamin-asvanyi-anyag/vitaminok/d-vitamin is kerüljön be az étrendedbe.

Légy tudatos vásárló! Keresd a szulfátokat, parabéneket, SLS-t, szilikont, és egyéb káros összetevőket nélkülöző készítményeket. A professzionális termékek és a patikai, bőrgyógyászok által is tesztelt készítmények a leghatékonyabbak. Figyelj oda a sampon használatára is! A tarkódtól indulva óvatosan dörzsöld át és masszírozd a fejbőrt, így az első mosásnál fellazítod a szennyeződéseket, a második, látványosabban habzó samponozásnál pedig ki is mosod a hajadból azt. Nagyon fontos, hogy alaposan öblíts! https://unipatika.hu/kozmetikumok/haj/hajsampon-hajkrem

Így a regenerálás időszakában kényeztesd extrán is hajad és fejbőröd. A keratint, kollagént tartalmazó növényi olajok, a hidegen sajtolt ricinusolajos, sheavajas vagy kókuszolajos termékek segítenek a hajmosás során az ápolásban. Ezek esetében is figyelj az alapos öblítésre. https://unipatika.hu/kozmetikumok/haj/hajapolo-keszitmeny

Kapcsolódó cikkek

Így álld útját az őszi hajhullásnak!

Így álld útját az őszi hajhullásnak!

Igazán költőien hangzik, a saját (fej)bőrödön tapasztalni viszont egyáltalán nem az, ha az ősz beálltával a falevelek mellett a hajad is intenzívebben kezd hullani vagy töredezetté, gyengébbé válik.

Vichy hajápolási tippek a mindig vonzó hajkoronáért

Vichy hajápolási tippek a mindig vonzó hajkoronáért

A fényes, egészséges hajkorona sokunk álmai között szerepel.

Nyiss új fejezetet a hajápolásban Ecoforia termékekkel!

Nyiss új fejezetet a hajápolásban Ecoforia termékekkel!

A sok tekintetben egyedülálló, Happy kozmetikumként definiált Ecoforia hajápolókkal csak boldogan végződhet a közös kalandotok!