5 csalhatatlan jel az arcodon, hogy elkezdődött a bőröregedés

A bőröregedés teljesen természetes, ám az esetek többségében cseppet sem örömmel fogadott folyamat.
5 csalhatatlan jel az arcodon, hogy elkezdődött a bőröregedés

A jó hír, hogy hatékonyan tehetsz a lassításáért, mégpedig az úgynevezett smart-aging bőrápolási rutinnal.

Elsőre furcsán hangozhat, hogy vannak, akik örülnek a ráncok megjelenésének és a bőr megereszkedésének, ám ha jobban belegondolsz az általuk követett életfilozófiába, megérted, miről is van szó: alapvetően nyilván nem azt ünneplik, hogy a külsejük megváltozik, hanem azt, hogy egészségben-boldogságban érhették meg azt a kort, amikor az idő múlása bizony nyomot hagy az arcon.

Ez a hozzáállás egészen más megvilágításba helyezi az idősödés kérdését, és akár hiszed, akár nem, még a szépségednek is jót tehet! Amúgy is annyi minden stresszelhet a hétköznapok során, ami sajnos a bőrre sincs jó hatással, ha ehhez hozzá jön még az aggódás az évek múlása miatt, észrevétlenül ronthatsz a saját helyzeteden!

Ha viszont megbarátkozol a gondolattal, hogy a szervezet öregedése elkerülhetetlen, ugyanakkor valamelyest lassítható folyamat, és rendszeresen használni is kezded azokat az anti-aging termékeket, amik ebben a legjobb szövetségeseid lehetnek, tényleg nem lesz okod a felesleges homlokráncolásra – ami nem mellesleg mélyíti is a „gyűrődéseket” az arcodon!Mikor kezd öregedni a bőr?

A természet igazán okosan alkotta meg a bőröregedést is: lassan és fokozatosan megy végbe, az első erre utaló jelek szinte észrevétlenek, majd idővel egyre szembetűnőbbé, később pedig elkendőzhetetlenné válnak.

20 és 30 éves kor között még nincs sok okod a panaszra, hiszen a bőr szövetei rugalmasak, kiegyensúlyozottan működik a vízháztartása és a sejtregenerálódás is gyorsan zajló folyamat. 25 éves kor körül viszont változás áll be a bőr szerkezetében, az étkezési szokásoktól, a fényvédők használatától és a káros szenvedélyektől függően már megmutatkozhatnak a korosodás halvány jelei.

Megfigyelheted, hogy a bőröd valamelyest elvékonyodik és veszít a rugalmasságából, de az sem ritka, hogy intenzívebb hidratálásra van szüksége a megszokottnál, ugyanis a tapintása kissé érdesebbé válhat, miközben az egészséges arcszíned is fakóbb lehet.

Ezek a változások mindenkinél kezdetüket veszik, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mennyi idős korban!

30 és 40 éves kor között tulajdonképpen már nincs senki, aki ne látná saját magán a bőröregedés jeleit, sőt, a környezet számára is egyre feltűnőbbé válhatnak a sokszor már nem is annyira apró ráncok. Ebben az életszakaszban különösen megbosszulja magát a túlzott stressz, a dohányzás és a fényvédelem nélküli napozás: ezek kivétel nélkül gyorsítják a bőr korosodását, így jóval több és jóval mélyebb ráncok jelenhetnek meg az arcon, ha nem vigyázol magadra és nem fordítasz kellő gondot a smart-aging bőrápolásra.

Akár tetszik, akár nem, egészen biztos, hogy a 30-as évek közepén kisebb-nagyobb ráncok jelennek meg a szem környékén, az orr közelében vagy az ajkak mellett.

40 felett a bőr elkerülhetetlenül veszít a tónusából, és egyre karakteresebbé válnak a korábban még csak halványan látszó ráncok. A bőrsejtek megújulása már nem megy olyan gyorsan, mint korábban, a kisebb sérülések nyomán is visszamaradhatnak pigmentfoltok, elszíneződések.

Ebben az időszakban a bőrsejtek öregedése nemcsak a felszínen, azaz az epidermiszben, hanem a mélyebb rétegekben is kezdetét veszi, jelei pedig nemcsak az arcon, hanem testszerte megmutatkoznak.


Tudtad?

Az idő előtti bőröregedésért szinte mindenki a nem túl szerencsés géneket teszi felelőssé, pedig az esetek 80%-ában a megfelelő fényvédelem nélküli napozás gyorsítja fel a korosodást. Ezért fontos, hogy a hétköznapokon is gondolj a napvédelemre, ne csak akkor, amikor vakációzni mész. Egyáltalán nem túlzás SPF30-as vagy akár kimondottan magas védelmet nyújtó, SPF50-es hidratáló fényvédő arckrémet használni!


A legszuperebb smart-aging hatóanyagok

Ahogy múlik az idő, úgy válik egyre lassabbá a bőröd kollagén- és elasztin-termelése, ami elengedhetetlen a rugalmasság és feszesség fenntartásához. A környezeti ártalmak hatására vészesen csökken a bőr hialuronsav-tartalma, ami ideális esetben a mélyebb rétegekben is hidratálja, összességében pedig simábbá, fiatalos megjelenésűvé teszi a bőrt.

Az úgynevezett smart-aging arcápolási rutin részeként nemcsak a megfelelő fényvédelemről érdemes gondoskodni, hanem a legjobb rendszeresen használni olyan kozmetikumokat, amelyek C-vitaminban és peptidekben is gazdagok – ezek bizonyítottan hatékonyan szállnak szembe az öregedés jeleivel, akár megelőzésképp, akár a már kialakult jelek ellensúlyozására használod azokat.

A C-vitaminról sokan még mindig azt hiszik, hogy nem több a nátha hatásos ellenszerénél, pedig ennél jóval többet tud ez az erőteljes antioxidáns hatással rendelkező vegyület! A C-vitamin képes arra, hogy semlegesítse a szervezetben „garázdálkodó” szabadgyökök károsító hatását, ami sok más mellett a sejtek öregedését is képes felgyorsítani.

● A C-vitaminos arcszérum természetes kollagéntermelésre ösztönzi a bőrt, támogatja a bőrregenerálódás folyamatát és nem mellesleg a pigmentfoltok halványításához is hozzájárulhat. Védelmező hatását nemcsak a megfázásos időszakban aknázhatod ki, hanem az arcápolásban is: az idő múlásával elvékonyodó és egyre védtelenebbé váló bőrt megóvhatja a károsító külső tényezőktől.

● Az E-vitamin az érzékeny bőr egyik legjobb barátja (az idősödés során pedig mindenki bőre érzékenyebbé válik!), antioxidáns hatásának köszönhetően csodás bőrvédőnek számít. Hozzájárul ahhoz is, hogy a bőr a mélyebb rétegekben is hidratált legyen, a nedvességet pedig segít benntartani a sejtekben, így bársonyosan puhává is teszi a bőrt. Lassítja a bőröregedés folyamatát, nagyszerű gyulladáscsökkentő és a bőrön kialakult pigmentfoltokkal is sikerrel szembeszállhat.

● Fiatalkorban a Q10 koenzim természetesen is jelen van a bőrben, és nagyon sokat tesz a sejtek, szövetek minél gyorsabb és minél hatékonyabb regenerálódásáért. Idővel azonban csökken a Q10-szint a szervezetben, ami miatt a bőr ellenállóképessége és regenerálódása is látványosan gyengül. Egy Q10-et is tartalmazó szemmaszk látványosan javíthat az összképen!

● A peptidek (amelyek nevét szerencsére egyre többször hallhatjuk és egyre többen keresik tudatosan a bőrápolók kiválasztása során) rövidebb aminosav-láncokból álló, rendkívül sokoldalú fehérjék. A bőrben természetesen is jelen vannak, aktivitásuk azonban csökken az idő múlásával.

● A kozmetikumokban fellelhető SYN®-COLL és SYN®-AKE peptidek anti-aging, azaz öregedésgátló, fiatalító és ránctalanító hatásúak. Az előbbi serkenti a bőrsejtek természetes kollagéntermelését, lassítja a korosodás folyamatát és hozzájárul a ráncok kisimításához. Mindössze egy hónapos alkalmazása után számottevő pozitív változás figyelhető meg a finom vonalak és a ráncok mélységét illetően! A SYN®-AKE peptid is remek ránctalanító, számíthatsz rá, ha a homlokon lévő ráncokat vagy a szem környékén kialakult szarkalábakat szeretnéd halványítani. Hatása nemcsak gyorsan mutatkozik meg, hanem hosszan tartó is!

● A 24 karátos arany a kozmetikumokban is igazi különlegesség, ugyanis javítja az értékes összetevők aktív felszívódását és fokozza azok hatékonyságát. Mivel serkenti a bőr természetes kollagén- és elasztin-termelését, hozzájárul a simább, feszesebb bőrhöz, nem mellesleg pedig méregtelenítő hatással is rendelkezik. Kiemelkedő vízmegkötő képességének köszönhetően élettelivé és egészségtől ragyogóvá teszi a bőrt, ami ráadásul bársonyosan puhává is válik a használatát követően.

Kapcsolódó cikkek

SkinPen kezelés a ragyogó bőrért - bőrproblémák ellen - bőrmegújítás - bőrkezelés

SkinPen kezelés a ragyogó bőrért - bőrproblémák ellen - bőrmegújítás - bőrkezelés

Mire képes több ezer mikrotű szúrása? - A SkinPen hatékonysága bizonyított

5 csalhatatlan jel az arcodon, hogy elkezdődött a bőröregedés

5 csalhatatlan jel az arcodon, hogy elkezdődött a bőröregedés

A bőröregedés teljesen természetes, ám az esetek többségében cseppet sem örömmel fogadott folyamat.