Bőrtápláló sminklemosó házilag

A sminkelés egy olyan legális csalás, ami a nők többségének eszköztárában szerepel.
Bőrtápláló sminklemosó házilag

Persze, aki tud élni a lehetőséggel, miért ne tenné, és használná szépségének fokozására, kiemelésére ezeket a praktikákat? A smink sokat segíthet, javíthat a közérzetünkön is, ha megfelelően használjuk. De amikor ezeket a kozmetikumot használjuk, előbb vagy utóbb le is kell őket mosnunk az arcunkról, ha szeretnénk elkerülni a bőrünk megbetegedését.

Az előbbiekben semmi újdonság nem volt, akadnak olyanok is, akiknek már olyannyira a rutinjává vált a sminkelés, illetve annak lemosása, hogy talán nem is gondolkodik ilyesmin. Mindenesetre a boltok polcai roskadoznak a különféle szépészeti termékektől – de sokszor igazolódott már, hogy a természetes összetevőkkel otthon is könnyű boldogulni, ráadásul spórolhatunk, sőt környezetbarát módon járunk el.

Néhány egyszerű lépés

Valójában egyetlen összetevő is elég ahhoz, hogy a tökéletes házi sminklemosót megalkossuk. Ez az összetevő pedig nem más, mint valamilyen növényi olaj. Nincs egyetlen konkrét típus meghatározva, hiszen bármilyen változat képes megszabadítani még a vízálló sminktől is, ráadásul a szem környékét is ápolja. A legtöbben az olívaolajra esküsznek, de a kókuszolaj is legalább ilyen népszerű. A kontaktlencsét használóknak figyelni kell arra, hogy csak azután használják ezt a megoldást, ha már eltávolították a lencsét a szemükből.

Létezik olyan megoldás is, ami mostanában az üzletekben is nagyon népszerű, a két összetevős változat. Használjunk a növényi olaj mellé valamilyen virágvizet, például rózsavizet. Együttes hatásuk ápol és tisztít, miközben a hidratálás sem marad ki.

Környezetbarát változat

Általában a sminklemosókat vattakoronggal szokás használni, de ha a házi megoldásokat keressük, érdemes az eldobható vatta helyett puha textilből készült korongokat varrni, ami néhány pillanat alatt elkészül: hiszen mindössze két réteg textilre van szükség, eltisztázva a szélüket. Az eredmény egy mosható, hosszú távon használható, praktikus és környezetbarát választás.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash


Kapcsolódó cikkek

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Ma már ezerféle ajándékötletet kínálnak fel az üzletek, de ha van egy kis fantáziánk és kreativitásunk, akkor mi magunk is készíthetünk ajándékot annak, akit szeretünk.

Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Akár befőttes üvegből, mi magunk is készíthetünk dizájnos lámpát.

Rendszerezz olcsón - remek DIY tárolók házilag

Rendszerezz olcsón - remek tárolók házilag

Otthonunkban megannyi holmi megtalálható. Hogy ne uralkodjon káosz, muszáj rendszerezni. A cikkben remek tárolókat mutatunk be.