Bőrtápláló sminklemosó házilag

A sminkelés egy olyan legális csalás, ami a nők többségének eszköztárában szerepel.
Bőrtápláló sminklemosó házilag

Persze, aki tud élni a lehetőséggel, miért ne tenné, és használná szépségének fokozására, kiemelésére ezeket a praktikákat? A smink sokat segíthet, javíthat a közérzetünkön is, ha megfelelően használjuk. De amikor ezeket a kozmetikumot használjuk, előbb vagy utóbb le is kell őket mosnunk az arcunkról, ha szeretnénk elkerülni a bőrünk megbetegedését.

Az előbbiekben semmi újdonság nem volt, akadnak olyanok is, akiknek már olyannyira a rutinjává vált a sminkelés, illetve annak lemosása, hogy talán nem is gondolkodik ilyesmin. Mindenesetre a boltok polcai roskadoznak a különféle szépészeti termékektől – de sokszor igazolódott már, hogy a természetes összetevőkkel otthon is könnyű boldogulni, ráadásul spórolhatunk, sőt környezetbarát módon járunk el.

Néhány egyszerű lépés

Valójában egyetlen összetevő is elég ahhoz, hogy a tökéletes házi sminklemosót megalkossuk. Ez az összetevő pedig nem más, mint valamilyen növényi olaj. Nincs egyetlen konkrét típus meghatározva, hiszen bármilyen változat képes megszabadítani még a vízálló sminktől is, ráadásul a szem környékét is ápolja. A legtöbben az olívaolajra esküsznek, de a kókuszolaj is legalább ilyen népszerű. A kontaktlencsét használóknak figyelni kell arra, hogy csak azután használják ezt a megoldást, ha már eltávolították a lencsét a szemükből.

Létezik olyan megoldás is, ami mostanában az üzletekben is nagyon népszerű, a két összetevős változat. Használjunk a növényi olaj mellé valamilyen virágvizet, például rózsavizet. Együttes hatásuk ápol és tisztít, miközben a hidratálás sem marad ki.

Környezetbarát változat

Általában a sminklemosókat vattakoronggal szokás használni, de ha a házi megoldásokat keressük, érdemes az eldobható vatta helyett puha textilből készült korongokat varrni, ami néhány pillanat alatt elkészül: hiszen mindössze két réteg textilre van szükség, eltisztázva a szélüket. Az eredmény egy mosható, hosszú távon használható, praktikus és környezetbarát választás.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Unsplash


Kapcsolódó cikkek

Vásárlás bolhapiacon - hogyan kell eladni, hogyan kell alkudni, hogyan lehet megkapni a legjobb árat

Vásárlás bolhapiacon - hogyan kell eladni, hogyan kell alkudni, hogyan lehet megkapni a legjobb árat

Szereted a bolhapiacot? Ha igen, akkor tudod, hogy miért. ha nem vagyok odáig értük, akkor viszont ez a cikk neked szól.

Rendszerezz olcsón - remek DIY tárolók házilag

Rendszerezz olcsón - remek tárolók házilag

Otthonunkban megannyi holmi megtalálható. Hogy ne uralkodjon káosz, muszáj rendszerezni. A cikkben remek tárolókat mutatunk be.

Varrókellékek a Tchibo webáruházból: varrógép alátét, varrógép táska, patentozó gép, pantetozó szerszám, varrókészlet, polcra akasztható kosár

Varrókellékek & rendszerezés – Rend & kreativitás

Minden, ami a varráshoz és kreatív hobbikhoz, rendszerezéshez kellhet.