Milyen a legjobb ajándék a gyermek első születésnapjára? Ezek a mi tippjeink!

Ha kisgyermeked első születésnapja közeleg, akkor megfelelően fel kell készülnöd. Semmi sem hasonlítható a gyerekek őszinte öröméhez, akik szó szerint a legapróbb dolgoknak is tudnak örülni. Ebben a cikkben tippeket adunk az egyéveseknek ajánlott ajándékokra.
Milyen a legjobb ajándék a gyermek első születésnapjára? Ezek a mi tippjeink!

Az első év mindenki számára nagy mérföldkő. Ebben az időszakban a baba megtanul járni és egy kicsit beszélni, illetve egyre nehezebb szemmel tartani. Ha közeleg a gyermek születésnapja, valószínűleg már most az ünnepségen gondolkodsz, amelyre az egész családot meghívod. De milyen ajándék alkalmas egy egyéves gyermeknek?

Az első év mindenki számára nagy mérföldkő. Ebben az időszakban a baba megtanul járni és egy kicsit beszélni, illetve egyre nehezebb szemmel tartani. Ha közeleg a gyermek születésnapja, valószínűleg már most az ünnepségen gondolkodsz, amelyre az egész családot meghívod. De milyen ajándék alkalmas egy egyéves gyermeknek?

Milyen funkciókat kell betöltenie az ajándéknak?

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy a játékoknak milyen funkciókat kell betölteniük. Az alapvető dolog az, hogy színesnek és szórakoztatónak kell lenniük. Ugyanakkor nem tartalmazhatnak túl kicsi alkatrészeket. Ezek nagyon veszélyesek lehetnek a baba számára. A legfontosabb pedig, hogy egy egyéves gyermeknek szánt játéknak kiváló minőségű és ártalmatlan anyagokból kell készülnie.

Pontosan ezért vásárlás előtt ellenőrizd a játék teljes összetételét és a felhasznált összetevőket. Az is fontos, hogy az ajándék támogassa a gyermek fejlődését. Az oktatójátékok például nagyszerűen segítenek a kicsinek a koncentráció és az összpontosítás gyakorlásában.

Hol lehet ajándékokat vásárolni? Mint azt jól tudod, manapság már minden üzletben lehet kapni játékokat a kicsiknek. Abban az esetben, ha az online vásárlást részesíted előnyben, használhatod a Biano keresőmotort. Itt biztosan találsz gyermeked számára megfelelő játékot. Sőt, az intuitív és gyors keresés számos praktikus szűrővel teszi egyszerűbbé a vásárlást.

Tippek a legjobb ajándékra

Mindannyian különbözőek vagyunk, és ezért más-más ajándékokat preferálunk a gyermekünknek. Elvégre ki ismeri jobban a kicsikédet, mint te? Válassz olyan játékot, amelynek színeit vagy formáit kedveli a gyermeked. A következő sorokban olyan ajándékokat mutatunk be, amelyek beszerzését mindenképpen érdemes fontolóra venni.

Kirakós játék

Az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység a kirakós játék kirakása. Ajándékozd meg egyéves gyermekedet egy kis szórakozással, és lepd meg egy kisgyermekeknek szánt puzzleval. Segítségével a gyerekek megtanulják felismerni a színeket és a formákat. A finommotoros készségeiket is fejleszteni fogják, és közben persze remekül fognak szórakozni.

Járássegítő

Egy egyéves gyermek számára nagyszerű ajándék lehet a járássegítő is. Az első évben a gyerekek lassan elkezdenek járni. A járássegítőnek köszönhetően stabilabbak és biztonságosabbak lesznek az első lépések.

Szerepjátékok

Ha van elég hely a konyhában, akkor külön sarkot alakíthatsz ki gyermeked számára. Ebben az összefüggésben érdemes megemlíteni a gyerekkonyhát. A gyerekek szeretik a szerepjátékokat és imádják utánozni a felnőtteket. Természetesen ezáltal sokat megtanulnak a mindennapi életből. Ha a konyhai tevékenységek nem érdekesek a gyerek számára léteznek gyerekműhelyek, amelyek rengetek érdekes szerszámot tartalmaznak, így reggeltől estig barkácsolhat a kicsi.

Kapcsolódó cikkek

Bálint Ágnes élete, munkássága és meséi

Bálint Ágnes meséin generációk nőttek fel

Bálint Ágnes írónő munkásságát és meséit mutatjuk be.

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat - Hogyan neveld gyermekedet, hogy boldog és sikeres felnőtt váljon belőle - Gyereknevelési tippek

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat

A szülő által elmondottakon, a szülő szavain, mondatain nagyon sok múlik. Egy-egy mondat ugyanis a gyermek egész jövőjét, életét meghatározhatja. Jó és rossz irányba is.

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel - Hogyan nevelj egészséges önbizalmú, boldog gyermeket?

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel

A szülő feladata az, hogy növelje a gyermeke önbecsülését. Ezt akár 13 egyszerű lépéssel is megteheted.