DIY szülinapi dekorációs ötletek

Születésnapi bulit szervezel a legjobb barátnődnek, vagy vendégeket hívtál, és hogy ne ugorjanak meg túlságosan a költségek, szeretnél DIY dekort? Gyors és egyszerű ötleteket kínálunk az ünnepi alkalomra.
DIY szülinapi dekoráció

Színkavalkád

Ha néhány száz forintért beszerzel egy csomag színes kartonpapírt, számtalan ötletes és egyszerű dekorációt készíthetsz néhány pillanat alatt. Geometrikus formákat kivágva kirakhatod a ünnepelt születési dátumát, korát, vagy készíthetsz színes papírfüggönyt is. Ne felejts el beszerezni a hobbiboltban speciális, folyékony kartonragasztót, mert ezzel rögzítheted a papírformákat a legbiztonságosabban.

Hangulatvilágítás

Ehhez az olcsó, ámde annál hangulatosabb világításhoz csak üvegpoharakra, cukorgyöngyre vagy zizire, és teamécsesekre lesz szükséged. Keskeny poharakat ne használj, mert abba nehezebb behelyezni a teamécsest. Érdemes beszerezni egy doboz hosszú gyufát is, így nem égetitek meg magatokat, amikor meggyújtjátok a a mécseseket.

Folyamatos rohangálás helyett: önkiszolgálás

Ha nem étterembe szervezed a születésnapot, akkor a felszolgálás rád marad, és ha sok a vendéged, annyi feladatot róhat rád, hogy nem jut időd ünnepelni sem. A folyamatos rohangálás helyett néhány trükköt bevetve klassz önkiszolgáló pultot készíthetsz. Az evőeszközöket a vendégek festékspray-vel lefújt, és szalagokkal díszítette befőttes üvegekből vehetik el, a nasikat pedig kínálhatod karonpapírból hajtott tölcsérből, kis dobozból.

Humoros dekorációt is készíthetsz, ha a kis tálakat úgy képzeled el, mint egy vasúti szerelvény egyes vagonjait. Feliratozz mindent, így garantáltan nem ér egy vendéget sem meglepetés, és nem bombáznak majd kérdésekkel, hogy mit hol is találnak pontosan.

Az italok kitöltése sem foglal le egy személyt, ha készítetek egy kis minibárt: az italokat jéggel teli fémedénybe állíthatjátok, és ne feledkezzetek el a citrom- és narancskarikákról sem.

Lufik, formabontóan

A virágformába kötött lufik gyerekkorunk farsangjait idézik, így ideje egy újszerű dekorációval előrukkolni! Partikellékes boltban vehetünk pezsgősüveg alakú luftballont, a hagyományos, kisebb lufikkal pedig a habzó pezsgőt idézhetjük meg. Ezzel a kreatív dekorációval a falon lévő kisebb sérüléseket is eltakarhatjuk. Ha sok kisebb, egyszínű lufink van, hangulatos dekorációt készíthetünk belőlük kedves emlékeket felidéző fotókkal! A fotókat ragasszuk fel erős kartonpapírra, és így rögzítsük a zsineget rajtuk.

Minimalista, mégis elegáns

Ha nem szeretnél hatalmas csokor virágokat vásárolni, akkor keress otthon igen karcsú, kecses vázákat, vagyis italos üvegeket! Egy-két szál virág is mutatós lesz bennük, és így újrahasznosíthatod a nem visszaváltható boros palackokat is.

Ha rusztikus a dekoráció, csak sima üvegeket használj, de ha szeretnél kicsit csillogóbb, színesebb stílust, akkor fújd le őket vékonyan festéksprayvel. Különösen szemkápráztatóak a metálszínek csillámporral.

Kapcsolódó cikkek

Különleges fali dekor gyufából - DIY dekoráció - Házi készítésű kép olcsón

Különleges fali dekor gyufából

A DIY fogalma, jelentése ma már senki számára sem ismeretlen. Akár még gyufából is készíthetünk különleges dekorációkat.

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Egyszerű és aranyos DIY ajándékötletek

Ma már ezerféle ajándékötletet kínálnak fel az üzletek, de ha van egy kis fantáziánk és kreativitásunk, akkor mi magunk is készíthetünk ajándékot annak, akit szeretünk.

Dizájnerlámpa házilag - Csináld magad DIY lámpa.

Dizájnerlámpa házilag

Ha nagyon kreatívak vagyunk és van is kedvünk otthon barkácsolni, akár még remek dizájner lámpát is készíthetünk.