Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Szereted a rusztikus, vintage stílust, de túl drágának találod a bolti berendezési tárgyakat? Kiváló, olcsó megoldást kínálunk. Készíts lámpát saját kezűleg!
Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Amire szükséged van:

Befőttes üveg
Lámpavezeték, foglalattal
Hőálló, gyorsan száradó fújós spray
Kalapács
Szeg
Villanykörte

1. Lépés
A fotón látható tárgyakat szerezd be. Én imádom a Quattro Stagioni befőttes üvegeket dekorációs célokra, a Butlers-ben kapható.
Lámpavezetéket foglalattal együtt találsz az IKEA-ban, de egy rusztikusabb hatású vezetékért bizony egy picivel többet kell kutakodnod.
Ezután már csak egy 'Edison' jellegű égőt kell vásárolnod.
Gyorsan száradó hőálló festék spray-t szinte bármely festék szaküzletben beszerezhetsz.

2. Lépés
Ez a legnehezebb. A fedélen lyukat kell készítened, mely a foglalattal megegyező méretű. Rajzold körbe, hová kerüljön a lyuk. Körben üsd bele a szeget úgy, hogy a szeg által hagyott lyukak között némi távolságot tartasz, aztán a lyukak között üss újabb lyukakat, míg a fémdarab ki nem jön.

3. Lépés
Csavard bele a szerelvényt a fedélbe.

4. Lépés
Ragadd meg a vezetéket, a lámpához közel eső részét tekerd körbe maszkoló szalaggal, hogy ne fogja meg a festék. A vezetéket továbbra is a kezedben tartva fújd le festékkel a fedelet és a burkolatot, lehetőleg a burkolattal megegyező színű festéket választva. Azért jó, ha így tartod a vezetéket, mert festés közben tudod forgatni. Várd meg, míg a festék megszárad. Ezután a maszkoló szalag eltávolítható.

5. Lépés
Csavard a villanykörtét a foglalatba.

Voilá! Ilyen egyszerű. Már csak a helyére kell a lámpát akasztanod. Ha három egyforma lámpát helyezel el különböző magasságokban, úgy igazán bámulatos végeredményt kapsz.

Képek forrása: woonblog

Kapcsolódó cikkek

Különleges fali dekor gyufából - DIY dekoráció - Házi készítésű kép olcsón

Különleges fali dekor gyufából

A DIY fogalma, jelentése ma már senki számára sem ismeretlen. Akár még gyufából is készíthetünk különleges dekorációkat.

Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Vintage DIY lámpa olcsón, befőttes üvegből

Akár befőttes üvegből, mi magunk is készíthetünk dizájnos lámpát.

Rendszerezz olcsón - remek DIY tárolók házilag

Rendszerezz olcsón - remek tárolók házilag

Otthonunkban megannyi holmi megtalálható. Hogy ne uralkodjon káosz, muszáj rendszerezni. A cikkben remek tárolókat mutatunk be.