A "fekete özvegy" nem bánja tettét - A Gucci-sztori

Patricia Reggiani meggyilkolta volt férjét, Maurizio Gucci divatkirályt. Nem bánta meg - ahogy mondja.
A Gucci-Ház - Felesége felfogadott bérgyilkosa ölte meg Gucci-t - Patricia Reggiani története

Míg Róma, Milánó és a Comói-tó között mindenki Lady Gagára vagy Al Pacinóra figyel, Patricia elégedetlenve ül a villájában. Az olasz-amerikai énekesnő alakítja őt Ridley Scott új, „House of Gucci” című filmjében.

Nem meglepő, hogy Hollywood filmre viszi az életüket: ez egy történet a csillogásról és a kapzsiságról, a gazdagságról és a haragról. 1995-ben a most 72 éves nő meggyilkoltatta volt férjét, Maurizio Gucci divatkirályt. Bűnbánás helyett Reggiani ma is azt mondja, ezt kellett tennie, mert különben a volt férje elherdálta volna a vagyonukat, a Gucci-birodalmat. Bár ő ölette meg, mégis sokat örökölt utána. (Mellette még 2 közös lányuk örökölt.) Maurizio Gucci az utolsó Gucci volt.

„Bosszankodom, hogy Lady Gaga nem is akar velem találkozni – mondta - hiszen minden jó színésznek meg kell ismernie azt a személyiséget, akit játszik.” Egyébként örül a választásnak.

„Fizettem azért, hogy megöljék a volt férjemet” - mondja Reggiani. "Haragból tettem." - magyarázta a "Corriere della Sera" újságnak. Annyira mérges volt, hogy még a csemegeüzletben is bérgyilkosok telefonszáma után érdeklődött.

Először "gyönyörű pár” voltak. Legalábbis félig. Emlékezetében ő „Milánó királynője” volt, ragyogott, miközben férje szeme inkább egy döglött haléra hasonlított. 12 év házasság után otthagyta egy fiatalabb nő miatt. 1992-ben, hét évvel később már a válás zajlott. A harag nem csitult. Patricia egész életében pompában élt férje miatt, és dühös volt, hogy ez veszélybe került.

Három év múlva Maurizio Guccit agyonlőtték egy irodaépület előcsarnokában, egy kőhajításnyira Milánó belvárosában lévő lakásától. Amikor a Gucci-örökös 1995. március 27-én reggel belépett az irodaházba, amelyben a saját cége volt, egy férfi pisztollyal 3 lövést adott le rá, de ő ismét megfordult, hogy gyilkosát beazonosítsa. Látta az utolsó lövésnél a gyilkos arcát, de mivel az közvetlen közelről lőtt és a golyó az áldozat bal halántékát érte, azonnal a földre rogyott. A gyilkos elmenekült, és a sofőrrel várakozó autóhoz rohanva menekült, miközben megsebesítette a bűncselekmény tanúját, a portást is.

Két éven át folyt a nyomozás a milliomos meggyilkolása ügyében, a maffia, az anyagi érdekek és a nemzetközi pénzmozgások miatt. Csak egy névtelen tipp hozta a nyomozókat egy olyan férfi nyomára, aki még büszke is volt arra, hogy részt vett a bűncselekményben.

A lehallgatott beszélgetésekben az egy csillagos szállodák recepcióján dolgozó férfi információt cserél egy jósnővel a bűncselekményről. Ő a „fekete özvegynek”, Patricia-nak bizalmasa. Amikor egy éjszaka a rendőrség a Gucci-örökös volt feleségének ajtaja előtt állt, a nő teljesen megőrzte uralmát. Elegánsan, bundában akart előzetesbe vonulni, de nem engedték.

A későbbi tárgyalás során 26 év börtönre ítélték. Mindent tagadott, tettét csak szabadulása után, a film kapcsán született tv interjúkban ismerte el.

Soha nem dolgozott, így azt magyarázza a bírónak, hogy most már nem is akar. A cellát egy görénnyel osztotta meg, mivel a bíró megengedte neki, hogy kisállatot tartson. A börtönben sem hagyott fel azzal a szokásával, hogy mindig nagyon későn kelt, akárcsak a múltban, a hosszú repülőgépen töltött éjszakák után Szardínián vagy a francia Riviérán.

"Csak a night clubok és a lokálok hiányoztak" - mondja némi nosztalgiával. Aztán feléled benne egy közös penthouse lakás emléke a New York-i Olimpic Tower-ben. "Fentről láttam a világot, amely a béke és az elégedettség érzetét kelti".

Az a kívánsága, hogy ha meghal, hamvait a tengerbe dobják a régi jachtjáról. „Talán újra szeretnék újjászületni, mint a egy katicabogárka. Színes, könnyed." Nem bánok semmit - mondja.

(kép: PUBLIC DOMAIN/WIKIMEDIA COMMONS)

Kapcsolódó cikkek

10 tévhit, ami meggátol abban, hogy boldog légy - Hogyan légy boldog - A boldogsághoz vezető út.

10 tévhit, ami meggátol abban, hogy boldog légy

A boldogság egy megfoghatatlan valami, mégis mindenki szeretné elérni. A cikkben tippeket adunk a boldogság elérésére.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz

Gyerekek és szüleik együtt tekernek bringabuszos konvojokban Barcelonában és környékén reggelente.