Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A legjelentősebb különbség az előállításukban rejlik.
Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A „champagner” kizárólag a franciaországi, Champagne-tartományból származó, egyedi technológiával és palackban erjesztéssel történő eljárással készült pezsgőt jelenti. Három szőlőfajtából készülhet: Pinot Noir, Pinot Meunier vagy Chardonnay.

A Crémant egy minőségi habzóbor. Loire vagy Elzász régióiból származik és tradícionális palackozással készül. A Prosecco habzó- vagy gyöngyözőbor, eredet szerint az észak-itáliai Veneto környékéről származik.

A pezsgő egy általános fogalom, amely egy magas minőségű habzóbort takar, amelyet bárhol a világon készíthetnek, nincs megjelölve „kötelező” származási hely. A Prosecco és a „közönséges” pezsgők esetében a második erjedésnek nem kell az üvegben végbemennie.

Kapcsolódó cikkek

Egyre népszerűbb a second hand: ma már a régi számít menőnek

Egyre népszerűbb a second hand: ma már a régi számít menőnek

Akkora az érdeklődés a second hand divat iránt, hogy beszálltak a luxusmárkák is

Étel trendek - a rovarburgertől a csokis hummuszig

Étel trendek - a rovarburgertől a csokis hummuszig

Nem csak a divat változik évről évre, hanem a kulináris újdonságok is.

Ezek az idei év szemüveg trendjei

Ezek az idei év szemüveg trendjei

A teknősminta helyét lassan átveszik a világos árnyalatok.