Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A legjelentősebb különbség az előállításukban rejlik.
Champagner, pezsgő, Prosecco, Crémant - mi a különbség?

A „champagner” kizárólag a franciaországi, Champagne-tartományból származó, egyedi technológiával és palackban erjesztéssel történő eljárással készült pezsgőt jelenti. Három szőlőfajtából készülhet: Pinot Noir, Pinot Meunier vagy Chardonnay.

A Crémant egy minőségi habzóbor. Loire vagy Elzász régióiból származik és tradícionális palackozással készül. A Prosecco habzó- vagy gyöngyözőbor, eredet szerint az észak-itáliai Veneto környékéről származik.

A pezsgő egy általános fogalom, amely egy magas minőségű habzóbort takar, amelyet bárhol a világon készíthetnek, nincs megjelölve „kötelező” származási hely. A Prosecco és a „közönséges” pezsgők esetében a második erjedésnek nem kell az üvegben végbemennie.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan veszítsünk el egy férfit 10 nap alatt?

Hogyan (ne) veszíts el egy férfit 10 nap alatt?

Plasztikai sebész: népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt

Plasztikai sebész: népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt

A plasztikai sebészeti műtétek száma – főleg a botox és zsírleszívás – a koronavírus alatt óriásit nőtt! Ehhez a maszkhasználat és a home office is hozzájárult.

Afrika konyhája meghódítja a világot

Afrika konyhája meghódítja a világot

A sáskák és a kukacok nem sokára tányérra kerülhetnek a többi kontinensen is