Szabadulj meg a negatív energiáktól 7 lépésben

A negatív energiák rossz hatással vannak ránk. Gátolnak minket a kiteljesedésben, a boldogság elérésében. Cikkünkből megtudhatod, hogyan száműzd az életedből a negativitást, és aktiváld a "pozitivitás kapcsolód".
Szabadulj meg a negatív energiáktól és légy pozitív 7 lépésben.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Nem kérdés, hogy a negatív energiáknak nincs jó hatása lelki egészségünkre. Még megdöbbentőbb, hogy a fizikai egészségünket is rossz irányba befolyásolják. Kutatások szerint a negatív, pesszimista emberek több stressznek, betegségnek vannak kitéve, és kevesebb lehetőségük van a boldog életre, mint pozitív társaiknak.

A boldogság döntés kérdése, olyan döntésé, melyet tettek követnek. Ekkor olyan helyzetekkel és emberekkel találkozunk majd, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak. Bár a negativitás mindig jelen lesz körülöttünk, a megfelelő hozzáállással nem lesz ránk semmiféle hatása.

Hogyan érheted el ezt a vágyott állapotot? Megmutatjuk!

1. Légy hálás

Bizonyára te is ismered azokat a típusú embereket, akik folyton panaszkodnak, annak ellenére hogy külső szemlélőként úgy tűnik, az életük gondtalan. Akárhová mennek, sopánkodnak, siránkoznak, és a mérgező attitűdjük átragadhat másokra is. Ők az energiavámpírok.

Ezek az energiavámpírok nem értékelik azt, amijük van, így életüket folyamatosan a hiány tölti ki. Így persze nehéz pozitívnak lenni... Lássuk be, ez egy öngerjesztő folyamat. Az ilyen ember soha nem változik, hacsak nem ráerőlteti magára a változást. Mert bizony ez is lehetséges.

Ha elkezdünk hálásak lenni, és értékelni mindent, amink van, az egészen kis dolgoktól kezdve a meglehetősen nagyokig, akkor önzőségünket sokkal magasztosabbra cserélhetjük fel, a hálára. Ez a hála egy pozitív harmóniát teremt meg életünkben és kapcsolatainkban. Egyre többet kapunk azokból a dolgokból, melyekért hálásak vagyunk, hiszen nyitottak vagyunk fogadni a jót, ahelyett, hogy elvennénk mások energiáit. Ettől lesz az életünk teljes és boldog.

2. Nevess többet - magadon is

Az életet sokan állandó robotolásnak élik meg, ez a hozzáállás viszont sokszor negatív és kizárólag teljesítmény orientált gondolkodáshoz vezet. Ahhoz, hogy pozitívak legyünk, kissé lazábban kell vennünk az életet, és meg kell próbáljuk magunkat elengedni. Hiszen ez az egy életünk van - miért ne élhetnénk boldogan?

A nevetés mindenkit felvidít, és emlékeztet arra, hogy ne vegyük annyira komolyan a dolgokat. Bántanak a szarkasztikus megjegyzések? Gondot okoz nevetni a vicceken? Általában a stresszes, és túl komoly emberek válaszolnak a fenti két kérdésre igennel, hiszen az életük nem móka és kacagás, hanem csak robot.

Ha megtanulunk magunkon és a hibáinkon nevetni, de legalábbis nem halálosan komolyan venni őket, könnyebben megtalálhatjuk azt, ami boldoggá tesz.

3. Légy kedves

A negativitás és az önzőség sokszor kéz a kézben járnak.

Ahhoz, hogy pozitív változásokat hozz az életedbe, tégy meg apró dolgokat másokért. Nyisd ki udvariasan az ajtót a másiknak, kérdezd meg hogy van, mosolyogj rá. Nem kell hatalmas, nagy áldozatot igénylő tettekre gondolni. Ezek az apró figyelmességek nem csak a másik ember, de a te hangulatodat is pozitív irányba befolyásolják.

4. Változtasd meg a gondolkodásod

Lehetsz saját magad barátja vagy ellensége. A változás benned kezdődik. Ha pozitív akarsz lenni, akkor a gondolataidat kell először megváltoztatnod. Kezdd azzal, hogy nem kritizálod többé sem magad, sem másokat.

Legközelebb, ha valamilyen kritikus, negatív gondolatod támad, írd le, és cseréld fel valami pozitívra. Például a "nem hiszem el, hogy már megint eltörtem egy poharat, kétbalkezes vagyok" helyett "eltörtem egy poharat, legközelebb jobban fogok figyelni". Látod, mennyire másként hangzik ez a két mondat? Akkor használd ki ennek erejét.

5. Vedd magad körül pozitív emberekkel

Olyan emberré válunk, mint a társaságunk. Ez sajnos negatív irányban is igaz, vagy ahogy tartja a mondás "aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók". Ha a barátaid energiavámpírok, folyamatosan sopánkodnak és pesszimisták, te is ilyen leszel. Nagyon nehéz pozitívnak maradni, ha körülötted mindenki negatív.

Ha elindulsz a pozitívvá válás útján, lesznek emberek, negatív emberek, akiket száműznöd kell az életedből, de lesznek új emberek is, akik hozzád hasonlóak, mert magadhoz vonzottad őket hozzáállásoddal. Bár a pozitív változás magadban kezdődik, a folyamatot a téged körbevevő, hasonló gondolkodású emberek felgyorsíthatják.

6. Cselekedj

A negatív gondolatok sokszor ránk telepednek, olyannyira, hogy teljesen megbénítanak minket. Egy kis aggódás könnyen átcsaphat kifakadásba és drámába, úgy működik, mint a hógolyó, melyből a végén lavina lesz.

A negatív stressz könnyen pozitív cselekvésre változtatható. Ha legközelebb gondterheltnek érzed magad, sétálj egyet, vagy dőlj végig az ágyon. Lélegezz mélyeket és próbáld meg kiüríteni a fejed. Ha sikerült lenyugodnod, kapj elő tollat és ceruzát. Írj le legalább 5 dolgot, melyek segíthetnek a probléma megoldásában. Ha kivonod magad a negatív aggodalmaskodás nyomása alól, képes leszel a megoldásra fókuszálni, racionálisan megoldani a felmerülő helyzeteket.

7. Vállalj felelősséget tetteidért, ne légy többé áldozat

A gondolataidért és cselekedeteidért felelős vagy, még ha el is felejtetted ezt. A jelenlegi életed pontos visszatükröződése annak, amit eddig gondoltál és cselekedtél. Vannak emberek, akik imádnak az áldozat szerepében tetszelegni. Ha te is ezek közé tartozol, most azonnal felejtsd el ezt a fajta hozzáállást. Ha a körülményeket és másokat hibáztatsz felelőtlen döntéseidért és problémáidért, egy halom negatív dolgot zúdítasz a saját nyakadba.

Amint elkezdesz felelősséget vállalni a saját életedért, felvállalni minden döntésedet, a rosszakat is beleértve, az életed gyökeresen átalakul, méghozzá pozitív irányba. Végtelen lehetőségeink vannak, mi teremtjük meg saját valóságunkat gondolataink által. Ha tudatosítjuk magunkban, rájövünk, hogy senkit sem okolhatunk vagy tehetünk felelőssé azért, ami velünk történik. A magunk urai vagyunk, és pozitív választásokkal a saját magunk legjobb barátai is leszünk.

"Figyeld gondolataidat, mert szavakká válnak.
Figyeld szavaidat, mert tettekké válnak.
Figyeld tetteidet, mert szokássá válnak.
Figyeld szokásaidat, mert a jellemeddé válnak.
"

(Lao-ce)

Kapcsolódó cikkek

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.

Természetes szépségápolás - Építsd fel 5 lépéses rutinod!

Természetes szépségápolás - Építsd fel 5 lépéses rutinod!

A természetes szépségápolás tökéletes alternatívát kínál, ha a bőröd minősége és egészséged megőrzése miatt fontos számodra, hogy káros anyagoktól mentes és tiszta forrásból származó kozmetikumokat használj.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz.

Kerékpárral iskolába menni, szülő + gyerek együtt? Ez hamarosan remélhetőleg a budapesti mindennapok része lesz

Gyerekek és szüleik együtt tekernek bringabuszos konvojokban Barcelonában és környékén reggelente.