Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Szeretnél megismerni néhány hatásos módszert, mellyel te is azon kivételes emberek sorába tartozhatsz, akik képesek úrrá lenni mindenfajta nehézségen? Kilenc tipp, ami segít majd a nehéz helyzeteket tiszta fejjel megoldani.
Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Amikor komoly problémákkal szembesülsz az életedben, néha nehéz elkerülni az összeomlást, a negatív érzések spiráljába való belesüllyedést. Gondolkoztál már azon, hogy bizonyos emberek hogyan tudnak nyugodtak maradni a legnehezebb helyzetben is, míg mások erre képtelenek? Talán tudod a választ, de mi most listába gyűjtöttük a nyugodt problémamegoldás legfontosabb elemeit, hogy ezzel is segíthessünk neked.

1. Sírj egy kicsit, ha úgy érzed szükséged van rá

Néhány ember érzékenyebb, mint a többiek. De az érzelmek elnyomása legtöbbször nem segít a dolgokon. Ha elnyomod őket, olyan, mintha egy strandlabdát próbálnál a víz alatt tartani: egy ideig működik, de előbb-utóbb visszatér a víz felszínére - robbanásszerűen. Úgyhogy bátran sírd ki magad néha. Engedd felszínre törni az érzéseidet, hogy utána tisztább fejjel gondolkozhass.

2. Aztán hagyd abba a sírást, és engedd, hogy az elméd vegye át az irányítást feletted

Amint megkönnyebbültél egy kicsit, határozd el magadban, hogy a szíved helyett hagyod, hogy az eszed diktáljon ebben a helyzetben. A logika és józan gondolkodás segít nyugodtnak maradni, és úrrá lenni a káoszon. Ha egy nagy sírással megszabadulsz a legfojtogatóbb érzéseidtől, képes leszel fókuszálni és a következő szintre lépni: megoldani a problémát.

3. Légy megoldás-orientált

Ne görcsölj a problémán, mert az nem változtat meg semmit. Tegyük fel, hogy elvesztetted az állásod. Szabályosan sokkot kaptál. Kisírtad és kitomboltad magad, és elhatároztad, hogy átadod az irányítást a racionális énednek. Hát akkor keresd a lehetőségeket. Böngéssz állásokat és jelentkezz a hirdetésekre. Vagy válts szakmát, esetleg alapíts saját vállalkozást. Azokra a dolgokra gondolj, amelyeket képes vagy megtenni, és a helyzetedet is javítják. TEGYÉL valamit.

4. Lépj ki a helyzetből, ha megteheted

Talán nem vesztetted el a munkád - de gyűlölöd. Vagy a főnöködet gyűlölöd. Vagy a munkatársaidat. Talán egy szeretet nélküli, megalázó kapcsolatban sínylődsz. Ha mód van rá, hogy kilépj a negatív szituációból, akkor tedd meg. Maradni, és arra koncentrálni amit nem szeretsz, nem tesz sem boldogabbá, sem nyugodtabbá. Néha ki kell szabadulnod, továbblépned egy jobb élet felé.

5.Ne értékeld túl a dolgokat

Néha amit tragédiának hiszünk, nem is igazán tragédia. Talán csak annak érezzük. Ahogy visszanézek az életemre, néhány dolog, amiről azt hittem, hogy belehalok, igazából csak mérföldkő volt. Egyáltalán nem jelentős, és ma már csak nevetek azon, mennyire szomorú voltam azokban a helyzetekben. Ha új megvilágításba helyezed a problémáidat, ahogyan én, akkor képes leszel nyugodt maradni. Valóban, léteznek óriási problémák. De a legtöbbjük nem az - csak azt hisszük róla.

6. Tudd, hogy nem tart örökké

Az egyetlen állandó dolog a változás. Elég ironikus kijelentés, mégis igaz. Senki sem a helyzet rabja örök életére. Talán úgy érzed, hogy az vagy, és az maradsz, de az idő telik. Ha cselekedsz, hogy jobbá tedd az életedet, akkor előbb-utóbb elég erősnek fogod magad érezni, hogy a további lépéseket is megtedd a boldogságod felé.

7. Kérj segítséget

Sajnos sok ember úgy gondolja, hogy segítséget kérni a gyengeség jele. Nem az! Hol van az leírva, hogy mindenkinek maga kell megküzdenie a problémáival? Sehol! Ha más emberek támogatnak - akár érzelmileg, akár tettek útján-, úgy érzed majd, hogy kisebb a válladon a teher. Kisebb teher egyenlő nyugodt, összeszedett, könnyed érzések.

8. Gondolj arra, hogy lehetne rosszabb is

A másik dolog, ami segíthet nyugodt maradni a nehéz időkben az az, hogy emlékezteted magad arra, hogy rosszabb is lehetne. Talán elvesztetted a munkádat, de legalább egészséges vagy, és támogat a családod a talpra állásban. Valahol a világon, valakinek sokkal rosszabb a helyzete ebben a pillanatban, mint a tiéd. Tudom, hogy nem mindig érzed így, de attól még, a legtöbbször - igaz.

9. Higgy abban, hogy a dolgok jobbra fordulnak

Remény. A remény felbecsülhetetlen. Ha nem hiszel abban, hogy változni fognak a dolgok, akkor valóban nem fognak. Szeretem idézni Fordot, aki azt mondta "Akár azt hiszed képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." Ha úgy gondolod, hogy pozitív irányba változik az életed, így lesz. Ha viszont úgy gondolod, hogy nem a jó irányba tartasz, akkor ez válik valóra. A hited irányítja a tapasztalataidat.
Tudom, nehéz nyugodtnak lenni és optimistán tekinteni a jövőbe problémás helyzetekben, de azért nem lehetetlen. Ha a fenti lépéseket napi szinten gyakorlod, szokás lesz belőlük.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak - Hogyan kezeld és oldd meg a problémáidat hatékonyan.

Hogyan légy nyugodt akkor is, mikor a dolgok nehézre fordulnak

Az élet egy hullámvasút. Nem mindig vagyunk fent, ilyenkor viszont akár még a stressz is eluralkodhat rajtunk. Mutatjuk, hogyan érd el a nyugalmat. Mit tegyél, hogy az életben minél kevesebb alkalommal legyél feszült.

Népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt a plasztikai sebész beszámolója szerint

Népszerűbb lett a botox, ráncfelvarrás és zsírleszívás a koronavírus alatt a plasztikai sebész beszámolója szerint

A plasztikai sebészeti műtétek száma -főleg a botox és zsírleszívás- a koronavírus alatt óriásit nőtt! Ehhez a maszkhasználat és a home office is hozzájárult.

Természetes szépségápolás - Építsd fel 5 lépéses rutinod!

Természetes szépségápolás - Építsd fel 5 lépéses rutinod!

A természetes szépségápolás tökéletes alternatívát kínál, ha a bőröd minősége és egészséged megőrzése miatt fontos számodra, hogy káros anyagoktól mentes és tiszta forrásból származó kozmetikumokat használj.