Hogyan lépj ki a komfortzónából?

Már egy kis változtatás is hatalmas következményekkel járhat – tehát bíztatlak arra, hogy hagyj fel néha a megrögzött szokásokkal!
Hogyan lépj ki a komfortzónából?

Már a pandémia előtt is saját kis kényelmes üvegházamban mozogtam csak. Valami újat kipróbálni vagy egy picit megbolygatni a határaimat? Áhh... felejtsük is el, itt minden kényelmes, komfortos, jól érzem magam. Persze a kíváncsiság hajtana... Helyek, amiket szívesen meglátogatnék, dolgok, amiket szívesen kipróbálnék és élmények, amiket Youtube-on vagy tv-ben láttam, amiket szívesen kipróbálnék. Csak egy picit könnyebb volna összehozni!!! Ahhoz, hogy elhagyjam a komfortzónámat, bátorság kellene, motiváció és erő!

„Ezért kell néhány trükköt és cselt kell bevetni, hogy a megszokott kis buborékomból kitörj! És persze a személyiségfejlődés is fontos, illetve az, hogy a rendszeres rutinokat feladd” – mondja a pszichológus. És ki tudja, még az is lehet, hogy nem várt kalandok várnak rám a komfortzónámon kívül?

Kicsiben kezdd, hogy legyőzd a félelmeket!

Nagymamám mondta mindig: kis lépések vezetnek a célig! Radikális változtatások inkább félelmet generálnak, így inkább lemondunk az álmokról. Próbáljunk meg ehelyett inkább mini-változtatásokat bevezetni szokásainkban.

Szeretnéd megváltoztatni a ruházkodásodat? Ne cseréld le egy lépésben az egész ruhatárad, hanem csak egy-egy ruhadarabot vegyél magadnak és teszteld, hogy érzed benne magad.

Ha új sportot szeretnél kipróbálni, csatlakozz kezdőként egy csapathoz és iktass be heti egyszeri-kétszeri edzést!

Ha új nyelvet tanulnál, szuper appok állnak rendelkezésre, kezdd azzal! Legyőzheted a bizonytalanságod, nem kell egy kurzuson részt venned azonnal, megbizonyosodhatsz, hogy biztosan ezt szeretnéd!

Talán idegenkedsz attól, hogy idegen emberekkel beszélj... Erősítsd saját belső motivációdat: Miért is szeretnéd az adott dolgot megváltoztatni? Ha az okot tudod, ösztönzőleg hat a terveid megvalósításában! Még ha nehéz is: világossá teszi számodra a helyzetet, miért lehet jó, ha most beszélsz ezekkel az emberekkel.

Ne feszítsd túl a húrt! A túl sok új dolog gyorsan kimerültséghez vezet. Ehelyett dicsérd meg magad az apró sikerekért!

Kapcsolódó cikkek

Szépségápolási csodaszer: az argánolaj

Szépségápolási csodaszer: az argánolaj

Ma már nagyon sok olyan növényi olajat is lehet kapni, amelyeket a szépségápolás során is használhatunk. Az egyik ilyen az argánolaj, amelyet Marokkó aranyának is neveznek.

Bőrcsizma – klasszikus cipőkbe érdemes befektetni

Bőrcsizma – klasszikus cipőkbe érdemes befektetni

A természetes bőrből készült női bőrcsizmák térdig érő felsőrésszel elegáns és vonzó női lábbelik, amelyek eleganciát kölcsönöznek minden stílushoz. De ez közel sem minden!