Magyar focicsapatok és az európai kupaporond kihívásai

A friss sporthírek foci világából, a legtöbb magyar foci blog és a foci eredmények ma azt mutatják, hogy a Ferencváros komoly lehetőségekkel bír a nemzetközi kupaporondon a következő években is.
Magyar focicsapatok és az európai kupaporond kihívásai

Sport foci eredmények, online fogadás és a magyar foci összehasonlítása

Az online fogadás világában a magyar fogadók számára általában a Ferencváros jelenti mindig a biztos pontot, amelyik csapatra lehet fogadni, hiszen az elmúlt években rendszeresen szállította a jó eredményeket a nemzetközi porondon is a budapesti csapat. A magyar bajnokságban ugyanúgy lehet rájuk számítani fogadási szempontból, hiszen az elmúlt időszakban uralták a magyar elsőosztályú ligát is, példának okáért a 2021/2022-es szezonban 11 meccsből nyolcat meg tudtak nyerni indulásként.

Tehát anélkül, hogy megsértenénk bármely más csapat szurkolóit vagy megvizsgálnánk a miérteket, elmondhatjuk, hogy a Ferencváros a magyar labdarúgás egyik zászlóshajója az elmúlt években. Magyar klubszinten a Fradiról szól a legtöbb hír, az ő meccseikre járnak a legtöbben, azonban mégis ott a kérdés sokakban, miért nem képes áttörni azt a bizonyos lélektani határt a csapat?

A lélektani határ alatt azt értjük, hogy egy bizonyos szintig el tudnak jutni a nemzetközi kupában, de aztán ott falakba ütköznek. Az Európa-ligában a 2021/2022-es szezonban a csoportkörbe jutott a Ferencváros, miután csak az utolsó utáni meccsen bukták el a BL-csoportkörbe való bejutást a később még a Manchester United csapatát is megverő Young Boys ellen.

Viszont az EL-csoportkörben már nagyon ment ment a Fradinak, az első négy meccsükön simán vereséget szenvedtek. Persze ahogy sok magyar foci blog írta, voltak szerencsétlen helyzetek és balszerencsés gólok, de a négyből négy vereség azért jelzésértékű. De vajon mi állhat annak hátterében, hogy az FTC nem tudja megugrani évről-évre az utolsó akadályt, ami nem a továbbjutás, hanem az, hogy versenyben legyen esetleg a továbbjutásért egy ilyen szinten is? Talán nem is a Ferencváros teljesítményével, hanem az elvárásokkal van a baj, véli Kollar Aladar szakértőnk.

Nagyon mélyről indult a csapat és magasra jutott

A szurkolók sem tudtak azonosulni a csapattal az EL-meccsek során, a Celtic elleni hazai találkozón például már több játékost és magát az edzőt, Peter Stögert is kifütyülték, a távozását követelték. Az tény, hogy egy-egy meccsen Tokmac Nguen és Franck Boli hozzáállására lehetett panasz, de ettől független a csapatban szereplő játékosok egy egészen elfogadható szintet képviseltek az európai labdarúgás porondján.

Hasonló kicsit a helyzet, mint a magyar válogatott esetén, hiszen a magyar foci válogatottakat összehasonlítva nem tűnik olyan óriásinak a különbség, Wales pedig úgy tűnt, képes megugrani azt az utolsó akadályt is a világbajnoki selejtezőkön. Azt is el kell ismerni ugyanakkor, hogy a sport foci eredmények figyelembevételével manapság egyre kevesebb csapatnak sikerül betörnie komoly eredményekkel a legjobbak közé.

Egyszerűen szimplán azért, mert már

● olyan komoly tőke

● teljesítmény

● és keret kell a legjobbak közé kerüléshez,

hogy a nulláról, egy nem topligás csapatnak nem könnyű ezt felépítenie. Mert a Bajnokok Ligája-selejtezősorozatában a 2021/2022-es szezonban komoly szerencsére is volt szüksége a Fradinak ahhoz, hogy menjen annyi kört, amennyit ment végül. A foci eredmények ma azt mutatják, hogy rövidtávon lehet a szerencsével és egy-egy jó nappal operálni, de hosszútávon teljesítményre van szükség, stabil teljesítményre.

Sokan tehát azonnal Stögert találták meg, mint a csapat rossz teljesítményének felelőse és követelték vissza Szerhij Rebrovot, de ha a bajnoki szezonokat összehasonlítjuk, akkor azt láthatjuk, hogy a magyar bajnokságban Stögerrel és Rebrovval is nagyjából ugyanott tartott a csapat, ugyanannyi pontot szereztek. Talán az lehet a probléma, hogy a Fradinak nincs igazi ellenfele a magyar bajnokságban hosszú évek óta?

A Fehérvár egy ideig annak tűnt, de ma már ez sem nevezhető tényleges tényezőnek. Az nagyon valószínű, hogy a Ferencváros még hosszú éveken át a legeredményesebb magyar csapat lehet, de a szurkolóknak hagyni kell, hogy a csapat felépítse és kiforrja magát, nem lehet egy-két év alatt elérni hatalmas eredményeket.

Az online fogadás világában amúgy is nagyon pozitív a Ferencváros megítélése, hiszen az idei szezonban is komoly eredményeket termelt a fogadóknak egyik-másik sikeres meccs. És ha nem is a győzelmekre gondolunk, de például a gólszámos fogadások tekintetében mindig lehetett a csapatra számítani. A friss sporthírek foci vonatkozásában ráadásul azt mutatják, hogy a jövőben is nagyon stabil lehetőségei maradnak a Ferencvárosnak, tehát a nagy valószínűséggel távozó egyik-másik sztár helyett biztosan lehet új csillagokat hozni.

A jövőkép

És ahogy a magyar válogatott vonatkozásában és a magyar foci kapcsán már említettük, valószínűleg első körben egy kicsit mindenkinek csökkentenie kell az elvárásait, hiszen az FTC európai szinten is komoly csapatnak számít, Európa legjobbjai közé pedig nem csak magyar, de sok tucat ország csapatai igyekeznek betörni, szóval nagyon komoly a verseny. Mert lássuk be teljesen őszintén, ha az európai topcsapatok mindegyikének végig kellene küzdenie 2-3 selejtezőkört, jóval kevesebben lennének a végén, mint így, hogy már a csoportkörben kezdenek.

A legtöbb magyar foci blog egyetért abban, hogy arra biztosan jó a Ferencváros rendszeres nemzetközi szereplése, hogy a magyar szurkolók számára is egyre ismerősebb lesz a nemzetközi közeg érintett szurkolóként is és így előbb-utóbb megfelelő helyen el tudja helyezni majd a magyar csapatokat az európai porondon.

Bár sokaknak nem tetszik, hogy rendkívül sok a légiós a csapatban, ezen a szinten a legtöbb csapat már külföldi légiósokkal operál. A foci eredmények ma azt mutatják, hogy csak hazai játékosokkal nem csak a labdarúgásban, de még más sportágakban sem lehet jó teljesítményt elérni nemzetközi porondon, a sport foci eredmények között pedig ritkán találunk nagyon kiugró villanásokat. Ráadásul nem csak az idei évre kell gondolni, hanem úgy egyáltalán az elmúlt évtizedek szezonjaira.

Kapcsolódó cikkek

Szabadulj meg a negatív energiáktól és légy pozitív 7 lépésben.

Szabadulj meg a negatív energiáktól 7 lépésben

A negatív energia rombol. Nem csak lelkileg, testileg is. Mutatjuk, hogyan szabadulj meg tőle.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak - Smink és szépségtippek, melyek segítségével olcsón gyönyörű lehetsz.

30 szuper spórolós tipp sminkőrült csajoknak

Sok nő szeret sminkelni, de bizony a smink termékek nem olyan olcsók. Mutatjuk, hogyan spórolj, ha szeretsz sminkelni.