A hangrögzítők új generációja

A hangrögzítők remek segítséget jelentenek a mai ember számára a mindennapok forgatagában. Ma már nem csak felvételkészítésre alkalmas eszközről van szó, hanem a hangok rögzítésére és azok további tárolására, szerkesztésére, visszahallgatására is alkalmasak.
A hangrögzítők új generációja

Hol használhatók?

Mint minden munkaterületen fontos a megfelelő szerszám. Számos terület van, ahol ezzel a remek kis szerszámmal könnyebben megvalósíthatóak a hétköznapi feladatok. Ilyenek például:

Oktatásban nélkülözhetetlen
A diktafon kiválóan alkalmas előadások, interjúk felvételéhez.

Kreatív ipar
Ideális megoldás kreatív ötletek, kísérletek, piackutatás vagy bármely megfigyelések rögzítéséhez.

Üzleti élet
Hasznos az üzleti élet mindennapjaiban, különböző találkozók, tárgyalások, interjúk fontos mozzanatainak rögzítéséhez.

Nyelvoktatás

Jó lehetőséget teremt rögzíteni az idegen nyelven elhangzottakat, hogy a későbbiekben bármikor visszahallgatható, feldolgozható legyen.

Hangrögzítő vs mobil alkalmazás. Melyiket válasszam?

Az alábbiakban nézzük meg, hogy melyik éri meg jobban. Melyik megoldást mikor érdemes használni?

Zavaró jelzések

Ma már minden mobiltelefonon elérhető egy olyan alkalmazás, amivel könnyű szerrel készíthetünk hangjegyzeteket. Ám a mai mobilhasználók már nem csak telefonálásra, hanem mindenre is használják a telefonjukat. Így a zenehallgatástól a sportolásig, a nap minden időszakában a mobiltelefon használatban van. Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor egy-egy fontos eseményen vagy online meetingen megszólalnak az üzenetek. A különböző média tartalmak értesítéseiről, alkalmazásairól már nem is beszélve. Tehát zavaró lehet, ha egy hangfelvétel kellős közepén valamilyen jelzés vagy bejövő telefonhívás érkezik.

Töltési gyakoriság

A mobiltelefonokkal ellentétben a hangrögzítők szinte soha nem merülnek le.

A diktafonok akár 57 órán át bírják töltés nélkül. És külön plusz pont, hogy memóriát sem foglalnak a telefonunkban.

Felhasznált memória

A diktafonok tárhelye szinte végtelen, minden rögzített tartalomnak kellő helyet biztosít. A telefonunk ezzel szemben azonnal megérzi, ha egy vagy több nagyobb méretű hangfájlt tárolunk rajta.

Könnyű szerkeszthetőség

Bármely diktafonon a hangfelvételeket könnyen lehet szerkeszteni, alakítani, módosítani, sokféle beállítás elérhető.

Összegezve a fentieket elmondható, hogy a mai korszerű hangrögzítők nagy segítséget jelentenek a hétköznapokban. Használatuk megkönnyíti az amúgy is kihívásokkal teli mindennapi életet. Érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó cikkek

10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden és szeresd a munkád, munkatársaidat és a főnököd.

10 tipp, hogy boldogabb légy a munkahelyeden

A munkahely sokak számára nem a boldogságot jelenti, de azért vannak trükkök, amelyekkel elérhetjük, hogy akár még a munkahelyen is boldogok legyünk.

Hogy készíts kreatív önéletrajzot?

Hogyan írj kreatív önéletrajzot?

Az önéletrajznak nem kell unalmasnak lennie. Néha belecsempészhetsz olyan kreatív dolgokat, ami akár még fel is keltheti az érdeklődést.

13 dolog, ami meggátol abban, hogy sikeres légy - miért nem vagy sikeres, mi a hatékonyság titka és hogyan tűnhetsz ki a tömegből

13 dolog, ami meggátolja az átlagembert abban, hogy sikeres legyen

Nem könnyű sikeresnek lenni és a sikert elérni, de azért nem is lehetetlen. A cikkben néhány tippet adunk, hogyan légy sikeres.