8 fiatal milliomos, akitől van mit tanulnod

Az alábbi listánk olyan kevésbé ismert milliomosokról szól, akik, dacára a nehézségeknek, amelyekkel szembe kellett nézniük, sikerre vitték ötleteiket. Lássuk, mit tanulhatsz tőlük, hogy neked is sikerüljön!
8 fiatal milliomos, akitől van mit tanulnod - Tanácsok fiatal milliomosoktól.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Ha nem születsz gazdagnak, könnyű okolni a családi háttered, a körülményeid azért, mert nem vagy sikeres az életben. Fontos azonban tudnod, hogy a gazdagok nagy része sem ezüstkanállal a szájában született, mégis, a kreativitásuk, a kitartásuk, a céljaik iránt érzett szenvedélyük és kemény munkájuk segített nekik abban, hogy sikerré váltsák ötleteiket. Lássuk kik ők, és mit tanulhatsz tőlük!

Ugorj fejest a dolgokba! - Nick D'Aloisio

Fiatal srácként Nick D'Aloisiot lenyűgözték a számítógépek. Nem volt sem tanára, sem segítője, így autodidakta módon tanult programozni, és 12 évesen már appokat készített. A technológia iránti szenvedélytől fűtötten Nick jópár programot készített, mielőtt befutott. 15 éves korában egy hírösszefoglaló appot készített, a Summly-t. Hihetetlenül népszerű lett az alkalmazás, melyet Nick 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért felvásárolt.
Nick tanács a következő: "Légy bátor, ne félj a kudarctól. Megpróbálni, hibázni majd újra próbálni - ez a legjobb módja a tanulásnak."

Merj nagyot álmodni! - Alexander Amosu

Alexander Amosunak, aki egyébként árvaházban nőtt fel, az összvagyona nem volt több néhány fontnál, amikor elindult a siker felé. Első vállalkozása mobil csengőhangokat árult, ez milliomossá tette őt. 20 éves korában körülbelül 9 millió fontért adta el a cégét. Ahelyett, hogy itt megállt és hátra dőlt volna, Alexander felhasználta az összeget, hogy új céget alapítson, az Amosu Couture-t, mely luxustermékekre specializálódott. Alexander a körülményei ellenére is mert nagyot álmodni, ez meghozta neki a várva várt sikert.

Sose add fel! - Colin Thornton

Colin Thornton az élő példa arra, hogy az átmeneti nehézségek ellenére is lehet valaki sikeres, ha nem adja fel. Colint 20 évesen kirúgták az egyetem programozói szakáról. A lehetőségei igen korlátozottak voltak, anyagilag is le volt égve, de az önsajnálat helyett cselekedett. Először a szülei garázsában vállalt számítógép javítást jelképes összegért, de amint a megrendelései elkezdtek növekedni, megalapította a Dial-a-Nerd-et. Ha bármilyen számítógépes probléma merül fel, csak tárcsázni kell őket, ezután a cég szerelőt küld, aki orvosolja a problémát.
A nehézségek ellenére Colin mert cselekedni, belevágott, és mostanra kb. évi 10 millió dollárt termel a cége.

Keress pénzt ingyenes szolgáltatással - Ashley Qualls

A skype óta tudjuk, mekkora biznisz az alapszolgáltatásokat ingyen kínálni, az extrákért pedig pénzt kérni. Ashley Qualls viszont ingyen kínálta a design és programozási tippeket, és a Myspace profile designokat is. Szeretett volna valamit, ami nagyot szól, sikerült. Noha a szolgáltatások ingyenesek voltak, az oldalon elhelyezett reklámok bevételei mégis milliomossá tették őt.

Csináld, amiben jó vagy, és a pénz követni fog - Cameron Johnson

Cameron Johnson útja a sikerhez egy egyszerű kéréssel kezdődött. A családja megkérte, hogy tervezzen meghívókat egy közelgő eseményre. Ez annyira jól sikerült, hogy ezután már a szomszédoknak is tervezett üdvözlőkártyákat - ekkor volt 9 éves. A felkérések száma nőttön nőtt, volt, hogy többezer kártyát készített egyszerre. A bevételei adták a kezdőtőkét sikeres reklámvállalkozásaihoz, melyeknek bevételét végül egy toolbar programba forgatta. Már azelőtt milliomos vált belőle, hogy leérettségizett, aztán 19 évesen újabb egymillió dollárt keresett az egyik cége eladásával. Ha szenvedélyesen szeretsz valamit, az gazdaggá tesz téged, Cameron erre remek példa.

Kínálj olyasmit, melyre nagy a kereslet - Juliette Brindak

Juliette Brindak milliomossá válásának útja egy egyszerű felismerésből fakadt. Tiniként rájött arra, hogy nincs igazi online találkozóhely/portál tinilányoknak, így csinált egyet. A "Miss O And Friends" hamar a fiatal lányok kedvence lett, manapság kb. havi 10 millió egyedi látogatót számlál, és becsült értéke 15 millió dollár.

Tarts ki! - Adam Horowitz

Annak ellenére, hogy Adam Horowitz mára már roppant sikeres, ahhoz, hogy ezt elérje, rengeteg kitartásra volt szüksége. Gimiben weboldalakat készített, körülbelül harmincat, vajmi kevés sikerrel. Ez már önmagában elég lett volna arra, hogy elkedvetlenítse, de nem tette. Végül olyan programokat készített, melyek segítenek az embereknek abban, hogy online keressenek pénzt. Két sikeres appja a Mobile Monopoly és a Cell Phone Treasures segítségével milliomossá vált. Látod? Ha elég erősen és sokszor próbálod, akkor a siker megtalál.

A sikerhez szenvedély kell - Fraser Doherty

Egy milliomos, akitől szintén van mit tanulnunk: Fraser Doherty. Őt egyáltalán nem érintette meg a technológia, az internet vagy éppen a reklám szele, sokkal inkább nagymamája lekvár receptjei. Gyorsan megtanulta, hogyan készítheti el ezeket az isteni jam-eket, és elkezdte árulni a szülővárosában - még tiniként. Kifejlesztett egy módszert, hogyan lehet tisztán gyümölcsből lekvárt készíteni, aztán céget alapított Super Jam néven, és már nem csak a városkájában, de az európai szupermarketekben is ott voltak a termékei. Szenvedélye gazdaggá és híressé tette őt.

A fenti milliomosok mindnyájan jó példa arra, hogy nem számít, mennyire vagy távol a célodtól, tényleg minden lehetséges. Az életkorod sem jelent semmit a sikerre nézve. Ugorj fejest a dolgokba, kövesd az álmaidat. Ha kitartó vagy, nem ijedsz meg attól, hogy kezdeményezz, kreatív vagy és okosan használod az eszközeidet, akkor a határ a csillagos ég!

Kapcsolódó cikkek

8 hatalmas hiba, amit elkövethetsz a pénzzel kapcsolatban - Pénzügyi hibák és tanácsok, okos megoldások

8 hatalmas hiba, amit elkövethetsz a pénzzel kapcsolatban

A spórolás, takarékoskodás nem könnyű feladat. Éppen ezért segítünk és adunk tanácsot, hogyan takarékoskodj és az okos befektetésekhez is adunk néhány ötletet.

Egyszerű meggazdagodás, gyors pénzkeresés - Hogyan légy sikeres és gazdag?

Egyszerűbb meggazdagodni, mint gondolnád

Mindenki szeretne gazdag lenni, mindenki szeretne anyagi jólétben élni. Mi most tippeket adunk a meggazdagodáshoz.

Amit Warren Buffett a befektetésekről tanított nekem - Warren Buffett befektetési és tőzsdei tanácsai.

Amit Warren Buffett a befektetésekről tanított nekem

Ki Warren Buffett? Mit tud ez a férfi a befektetésekről? A cikkből mindenre fény derül!