Fabera szépség-és életmódközpont

A szép külső mellett a lelki egészség is fontos számodra? Szeretnél magabiztos és szexi lenni? Cikkünkből megismerheted a Fabera élményközpontot, mely szolgáltatások széles palettájával vár a tökéletes testi-lelki harmónia megteremtéséhez.
Fabera exkluzív szépség-és életmódközpont - Egy hely a Nő újjászületésének - fitness klub Óbuda, fitness Móricz, sminkoktatás 11. kerület, jóga XI. kerület, fitnesz stúdió, edzőterem XI: kerület, fogyókúra klub, alakformáló edzés, flabélos Budapest

Update: a Fabera azóta bezárt.A Fabera brand tulajdonosa tökéletes megtestesítője a Fabera életérzésnek. Sugárzó, gyönyörű, magabiztos és igazi energiabomba. Fábián Erikával beszélgettünk.


Honnan indultatok? Honnan jött az ötlet a Fabera brand megalapításához?

A Fabera módszer ihletése és alapja nagypapám. Tavaly jelent meg a könyvem, melyet körülfon a vele töltött idő szellemisége és tanulságai. 18 éves koromban, vidékről költöztem fel hozzá Budapestre abból a célból, hogy tanuljak, belevessem magam az életbe. Kezdetben sajnos nem találtam a helyem a világban, azt tapasztaltam, hogy az emberek nem jók hozzám, nem kedvesek velem, és bevallom, nagyon el voltam keseredve.

Egy nap megkérdeztem a nagypapámtól: „Nagypapa, te miért vagy boldog? Sok minden rossz történt veled. Az emberek fellöknek, rosszul látsz, már nem vagy fiatal, megélted a háborút, meghalt a szerelmed, nagymama, volt pár szívinfarktusod, és még sok minden más.” Ő csak mosolygott rám és megkért, nézzek ki kertes háza ablakán. Meglehetősen értetlenül fogadtam a kérését, de nem ellenkeztem. „Mit látsz?” – kérdezte. „Látom a fákat, virágokat ,a pillangót meg a kék eget.” Nagypapám újra elmosolyodott, és így szólt: „Na látod, ezért érdemes élni.”

Csodálatos ember volt, polihisztor és zeneszerző. Gyakorta ült le kis kopott zongorája elé játszani, én pedig mögötte ültem. Különleges élmény volt annak megtapasztalása, ahogyan ő a zongorán keresztül átkerült egy másik világba. Akkor már éreztem, tudtam, hogy létezik ez a világ, de bennem még nem alakult ki. 15 év útkeresése után találtam rá erre a világra, ennek fizikai megjelenése lett Fabera világa, mely egy hely a Nő újjászületésének.

Mi alapján dolgoztátok ki a Fabera-módszert?

Az elmúlt 20 évem arról szólt, hogy magamat minden szinten fejlesztve, a legjobban megértve eljussak valahová. Már sok-sok éve tartok önbizalomnövelő és stresszkezelő előadásokat, illetve a járástechnikán és a modellképzésen keresztül is kapcsolatba kerülök hölgyekkel. Azt vettem észre, hogy a hölgyek, ahogyan az életükben haladnak egyre előrébb, elakadhatnak, ekkor tudatosan vagy tudattalanul elkezdik érezni, hogy valami nem stimmel, valami hiányzik, vagy valami nem jól van. Ez gyakran előfordul szülés után, mikor nem találnak vissza a nőiesség útjára; de okozhatják párkapcsolati problémák, vagy akár külsőségekben megnyilvánuló okok. Mindenesetre ezeket a problémákat egy belső pszichoszomatikus okra mindig visszavezethetjük. Amikor a Fabera módszert kitaláltuk, a cél az volt, hogy ezt a törést az életükben, amit talán sem ők, sem külső szemlélők nem látnak, megtaláljuk, és segítsük őket önbizalmuk helyreállításában.

A Faberánál hiszünk abban, hogy mindennek van egy szeretet értéke. Önmagában nem lehet úgy semmilyen vállalkozást sikerre vinni, ha nincs mögötte tartalom, egy plusz, amiért visszajárnak az emberek.

A mi vendégkörünkkel a kapcsolat túlmutat a megszokott határokon; egy családias, és remélem kimondhatom, hogy baráti tábort építettünk ki. Ezek az emberek sokszor csak azért jönnek be hozzánk, hogy meglátogassanak, megosszanak egy történetet velünk, felhívjanak egy jó receptötlettel, vagy tanácsot kérjenek egy égető probléma kapcsán. Számunkra ez nem teher, hanem öröm, hiszen ezek a nők értik és elkapták a Fabera életérzést, Fabera fanok lettek – ahogy az egyik vendégünk fogalmazott.

Milyen programokkal, szolgáltatásokkal várjátok a szépülni, feltöltődni vágyó nőket?

Programjaink és szolgáltatásaink tárháza kifogyhatatlan. Arra törekszünk, hogy ha valaki bejön egy problémával (ami nálunk nem probléma, hanem megoldásra váró feladat – ez is a Fabera módszernek az alapja), akkor ne azt mondjuk neki, hogy nem tudunk segíteni, vagy nálunk nincs ilyen. Ehelyett kitaláljuk, hogyan lehetnénk mi a segítségére, vagy hogyan találhatnánk számára külső segítséget, ahol szakmailag és emberileg is azt a szintet kapja, amit elvár.

Szolgáltatásaink közül a teljesség igénye nélkül kiemelek párat. Önbizalomnövelő, stresszkezelő tréningjeinken – ilyen például az általam tartott Beszéld meg Faberával elnevezésű tréning – akár egyénileg, akár csoportosan részt lehet venni. Ezeken az alkalmakon a könyvem tematikája alapján nem megoldásokat kínálunk, hanem lehetőségeket sorolunk fel, vagy olyan utat mutatunk az embereknek, amelyen elindulhatnak. Hiszek abban, hogy így jobbá tehetjük az életüket, megoldást találhatunk a belső feszültséget okozó problémákra.

Csajos programjaink nagyon kedvelt szolgáltatáscsoport nálunk. Amennyiben a hölgyek el szeretnének együtt tölteni egy csajos napot, 3-4-5 órában a választott csomagtól függően élvezhetik a halpedikűrt, fodrászkodást, sminkelést, hulahopp edzést. A kínálat összetétele csomagonként változó. (A választható csomagokat itt találod – a szerk.)
Ezen túlmenően, hasonló jelleggel működnek szülinapos programjaink, amikor a szülinaposé a főszerep, de természetesen a többiek is részt vesznek szépségápoló és szórakoztató programokon, melyet fotózással és koccintással zárunk. Kiváló hangulat, sok-sok vidámság, minden a csajosodásról szól.

Rövidesen indul a Dupla F elnevezésű fogyi klubunk. A fogyi klub elnevezést azért használjuk, mert az emberek így találnak hozzánk, de mi nem egy kúrát kínálunk, hanem a hölgyek gondolkodásmódjának megváltoztatásával szeretnénk őket rávenni arra, hogy a csinos külsőért tenni kell, tudatosnak kell lenni az étkezésben és mozgásban. Nagyon finoman alakítjuk át őket, például sosem tiltunk meg bizonyos ételeket, és nem kárhoztatjuk őket végkimerülésig tartó edzésekre sem. Arra törekszünk, hogy izomláza a nevetéstől legyen, a program jó érzést keltsen benne, és hiányozzon neki, ne kötelező jelleggel élje meg a heti egy alkalmat.

A hulahopp edzés annyira csodálatos, hogy önmagáért beszél. Egy fa, nehezített hulahopp karika segítségével végezzük a gyakorlatokat. Ez a legközkedveltebb edzésformánk már csak azért is, mert álló helyzetben, nagyon célirányosan a derék részt formáljuk. Az eredményekről naplót vezetünk, így motiválva a vendégeinket, és visszajelzést biztosítva számukra az edzés sikerességéről. Nem csak hatékony, de az edzés alatti jó hangulat is garantált!

A Fabera jóga magára a járástechnikára épülő jóga gyakorlatsor, teljesen egyedi. Fél óra alakformáló edzés, fél óra jóga, a végén pedig járástechnika negyed órában a nálunk végzett hölgyek számára. A helyes tartáshoz, szép járáshoz szükséges izmokat fejlesztjük.

Vannak még sminkoktatásaink, öltözködési tanácsadás, színelmélet és így tovább. Ahogyan belsőleg fejlődünk, külsőleg is fejlődnünk kell, ezért van nálunk élményfodrászat, masszázs, illetve modellképzést is kínálunk.

Miben vagytok mások, mint egy hétköznapi, átlagos mozgásstúdió, szépségszalon?

Mi nem vagyunk egy szépségszalon, nem vagyunk egy fitneszszalon, talán a legjobban egy exkluzív szépség-és életmódközponthoz tudom hasonlítani magunkat, tudomásunk szerint nem is létezik hasonló. 127 nm-en működünk, akkora helyen, hogy a családias hangulatot meg tudjuk tartani. Itt nem ciki edzeni, itt minden kézre esik. Úgy fogalmazhatom meg legjobban, hogy boudoir-jelleggel működünk. Ide hazaérkeznek az emberek.


Szolgáltatásaitok között említetted a járástechnikát, mellyel egyedülálló módon ti foglalkoztok Magyarországon. Mit takar ez az elnevezés egészen pontosan?

A járástechnika valóban egyedülálló nálunk. A Fabera módszer szerinti járástechnika (mely már DVD-n is elérhető – a szerk.) során megtanulunk helyesen járni. Elsajátítjuk azokat a módszereket, technikákat, melyekkel újra felépítjük a testet, rég elfeledett izmokat kezdünk el újra használni, tehát fel lehet készülni utána az izomlázra.
Mi nem gyógytornászok vagyunk, bár gyógytornászokkal együttműködve alakítottuk ki a módszert. Helyes tartást, mozgást, szemet gyönyörködtető járást tűztünk ki célul, magassarkú cipőben. Ajánljuk fiataloknak, akik gyorsan nőnek, de középkorú hölgyeknek is, akik el szeretnék sajátítani a tökéletes megjelenés titkát. A Fabera módszer szerinti járástechnikát intenzívvé tettük, tehát már 2 óra alatt meg lehet tanulni helyesen járni, de legalábbis egy nagyon erős alapot kapni.

Miért fontos a helyes testtartás, szép járás?

Amikor az ember végigmegy az utcán, sok lányt lát, akinek a sminkje, frizurája, ruházata hibátlan, de a rossz mozgás tönkreteszi ezt az összhatást. Magyarországon még nem terjedt el a járástechnika, nem ölünk bele sok energiát, pedig tessék elhinni nekem, legmagasabb helyen ez áll. Mindegy, mi van rajtunk, ha tudjuk viselni, ha helyes járással „el tudjuk adni” a ruhát. A Fabera módszer szerinti járástechnika annyira hatásos és szexi, hogy zavarba lehet jönni, ha valaki ezt látja.
Volt olyan vendégünk, aki a képzés után megtalálta a nagy őt, mert úgy ment be a párkereső irodába, hogy minden szem rá szegeződött. Volt olyan, aki állást talált, a járástechnika oktatáson tanultakat hasznosítva ment be az interjúra, és valóban ő lett a nyerő.

Azon túl, hogy a hölgyek megtanulnak szépen járni a járástechnika segítségével, milyen egyéb járulékos haszna van a módszernek?

Azt vettük észre, hogy aki járástechnika után elmegy tőlünk, az hirtelen – lehet, hogy valaki nem fogja ezt érteni - nő lesz. Elkapja a Fabera életérzés, és szeretne részt venni több szolgáltatásunkon is. Új ruhát akar venni, sminkelni akar, kinyílik a világ felé, és nem csak a férfiak értelmében. Magabiztosságot, egészséges önbizalmat kap. Rájön arra, hogyha a világ fele azt közvetíti, hogy „igen, megérkeztem, itt vagyok” , ezt fölvállalva lép ki az utcára, és ezt sugározza már a tartásával is a külvilág felé, akkor teljesen máshogy fog hozzáállni a környezete is. A könyvemben szereplő örök igazság: „A világnak mi csak kis részei vagyunk, de a világ nem más, mint mi magunk.”

Kapcsolódó cikkek

Szabadulj meg a negatív energiáktól és légy pozitív 7 lépésben.

Szabadulj meg a negatív energiáktól 7 lépésben

A negatív energia rombol. Nem csak lelkileg, testileg is. Mutatjuk, hogyan szabadulj meg tőle.

Körner András - Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

Kóstoló a múltból - Egy XIX. századi magyar zsidó háziasszony mindennapjai és konyhája - Könyvajánló

A cikkben egy remek könyvet ajánlunk. Olvasd olyan élvezettel, mint ahogyan mi is tettük.