Három fűtési tipp a télre

Függetlenül attól, hogy ön bérlő vagy ingatlantulajdonos, hatékonyan fűtheti otthonát. Tippjeinkkel nemcsak energiát, hanem pénzt is megtakaríthat.
Három fűtési tipp a télre

Minimalizálja ökológiai lábnyomát, és növelje az energiahatékonyságot saját háztartásában. Tudta, hogy a fűtés átlagosan a háztartás energiájának mintegy 50, míg a szén-dioxid kibocsátás 45 százalékát teszi ki? Van mód a spórolásra és a környezetkímélő életmódra növelésre, csak olvassa el az alábbi útmutatót!

A régi fűtési rendszerek energiát és pénzt pazarolnak. A modern rendszernek köszönhetően akár 20 százalékkal csökkentheti a fűtési költségeket és egyúttal óvhatja a környezetet is. Ismeri például az elektromos fűtési megoldások közé tartozó fűtőszőnyeg alternatíváját? Na és akkor, jöjjenek a tippek!

  • Használjon intelligens termosztátokat: hagyja a fűtés koordinálását a hőszabályozó rendszerre. Az intelligens eszközöknek köszönhetően beállíthat egy időzítőt, amely meghatározza, hogy a szobák milyen időintervallumra és mennyire melegedjenek fel. Akár Smart Home-on, akár okostelefonon keresztül is vezérelhető – amivel még több energiát takarít meg.

  • Légtelenítse megfelelően a radiátorokat: ha a radiátor gurgulázó hangokat ad ki, azonnal végezze el ezt a metódust. Ebben az esetben egy légzsák alakul ki a fűtőtest belsejében, ami akadályozza a víz teljes cirkulációját. A művelet elvégzéséhez csavarja ki a légtelenítő szelepet, helyezzen egy edényt a szelep alá, várja meg a víz kiáramlását, majd ismét zárja el a szelepet.

  • Ne takarja le és soha ne tegyen bútorokat a radiátorok elé – ne akadályozza a meleg levegő szabad áramlását! Mindig tartson minimum két kézszélességnyi távolságot a radiátor és a környező tárgyak, bútorok, függönyök között. A radiátor mögötti területre helyezett, könnyen installálható szigetelés is segít megelőzni a hőveszteséget.

Végül, de persze nem utolsó sorban, jegyezze meg az infravörös fűtőtestek mindent elsöprő energiahatékonyságát! Kialakításától függetlenül minden infra hősugárzó arra törekszik, hogy a lehető legkisebb veszteséggel vigye az energiát a fűtött elembe, ami nagyon csekély hőveszteséget eredményez. Sokkal alacsonyabb fűtési számlákat képesek realizálni, ami ennek a megoldásnak kétségtelen előnye. Az infravörös fűtőberendezések jó hírneve annak is köszönhető tehát, hogy példátlan energiahatékonyság jellemzi őket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az energia akár 99 százalékát fűtésre tudják felhasználni. Ráadásul az infravörös fűtőtestek vonzó árat képviselnek, aminek köszönhetően tulajdonosaik nem fogják megfeszíteni a költségvetésüket.

Kapcsolódó cikkek

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat - Hogyan neveld gyermekedet, hogy boldog és sikeres felnőtt váljon belőle - Gyereknevelési tippek

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat

A szülő által elmondottakon, a szülő szavain, mondatain nagyon sok múlik. Egy-egy mondat ugyanis a gyermek egész jövőjét, életét meghatározhatja. Jó és rossz irányba is.

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Ideje lenne belátnunk, hogy szingliként és családban élni is normális.

A jó, boldog, harmonikus kapcsolat, párkapcsolat 10 titka - Párkapcsolati tippek, apró figyelmességek, amivel visszahozhatjátok a romantikát és az intimitást a kapcsolatotokba.

Az igazán boldog párkapcsolat 10 titka

A boldog párok tudnak valamit. 10 titkot biztos. Olyan titkokat,a melyeket mi is felsorolunk most a cikkben.