Három fűtési tipp a télre

Függetlenül attól, hogy ön bérlő vagy ingatlantulajdonos, hatékonyan fűtheti otthonát. Tippjeinkkel nemcsak energiát, hanem pénzt is megtakaríthat.
Három fűtési tipp a télre

Minimalizálja ökológiai lábnyomát, és növelje az energiahatékonyságot saját háztartásában. Tudta, hogy a fűtés átlagosan a háztartás energiájának mintegy 50, míg a szén-dioxid kibocsátás 45 százalékát teszi ki? Van mód a spórolásra és a környezetkímélő életmódra növelésre, csak olvassa el az alábbi útmutatót!

A régi fűtési rendszerek energiát és pénzt pazarolnak. A modern rendszernek köszönhetően akár 20 százalékkal csökkentheti a fűtési költségeket és egyúttal óvhatja a környezetet is. Ismeri például az elektromos fűtési megoldások közé tartozó fűtőszőnyeg alternatíváját? Na és akkor, jöjjenek a tippek!

  • Használjon intelligens termosztátokat: hagyja a fűtés koordinálását a hőszabályozó rendszerre. Az intelligens eszközöknek köszönhetően beállíthat egy időzítőt, amely meghatározza, hogy a szobák milyen időintervallumra és mennyire melegedjenek fel. Akár Smart Home-on, akár okostelefonon keresztül is vezérelhető – amivel még több energiát takarít meg.

  • Légtelenítse megfelelően a radiátorokat: ha a radiátor gurgulázó hangokat ad ki, azonnal végezze el ezt a metódust. Ebben az esetben egy légzsák alakul ki a fűtőtest belsejében, ami akadályozza a víz teljes cirkulációját. A művelet elvégzéséhez csavarja ki a légtelenítő szelepet, helyezzen egy edényt a szelep alá, várja meg a víz kiáramlását, majd ismét zárja el a szelepet.

  • Ne takarja le és soha ne tegyen bútorokat a radiátorok elé – ne akadályozza a meleg levegő szabad áramlását! Mindig tartson minimum két kézszélességnyi távolságot a radiátor és a környező tárgyak, bútorok, függönyök között. A radiátor mögötti területre helyezett, könnyen installálható szigetelés is segít megelőzni a hőveszteséget.

Végül, de persze nem utolsó sorban, jegyezze meg az infravörös fűtőtestek mindent elsöprő energiahatékonyságát! Kialakításától függetlenül minden infra hősugárzó arra törekszik, hogy a lehető legkisebb veszteséggel vigye az energiát a fűtött elembe, ami nagyon csekély hőveszteséget eredményez. Sokkal alacsonyabb fűtési számlákat képesek realizálni, ami ennek a megoldásnak kétségtelen előnye. Az infravörös fűtőberendezések jó hírneve annak is köszönhető tehát, hogy példátlan energiahatékonyság jellemzi őket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az energia akár 99 százalékát fűtésre tudják felhasználni. Ráadásul az infravörös fűtőtestek vonzó árat képviselnek, aminek köszönhetően tulajdonosaik nem fogják megfeszíteni a költségvetésüket.

Kapcsolódó cikkek

A tökéletes család csupán mítosz

A tökéletes család - csupán mítosz

A látszat ellenére nem létezik tökéletes család.

Természetes tisztítószerekkel a tiszta otthonért!

Természetes tisztítószerekkel a tiszta otthonért!

Otthonunk tisztán tartása nemcsak esztétikai okokból, hanem az egészséges környezet fenntartása érdekében is elengedhetetlen.

A jó, boldog, harmonikus kapcsolat, párkapcsolat 10 titka - Párkapcsolati tippek, apró figyelmességek, amivel visszahozhatjátok a romantikát és az intimitást a kapcsolatotokba.

Az igazán boldog párkapcsolat 10 titka

A boldog párok tudnak valamit. 10 titkot biztos. Olyan titkokat,a melyeket mi is felsorolunk most a cikkben.