Az igazán boldog párkapcsolat 10 titka

Nincs bevált recept a boldog párkapcsolatra, de vannak esszenciális összetevők, melyekkel minden könnyebben működik. Ismerd meg ezeket, építsd be az életedbe, és tapasztald meg pozitív hatásait!
A jó, boldog, harmonikus kapcsolat, párkapcsolat 10 titka - Párkapcsolati tippek, apró figyelmességek, amivel visszahozhatjátok a romantikát és az intimitást a kapcsolatotokba.

A cikk a caramella.hu szellemi tulajdonát képezi. Egészének vagy bármely részének akár online, akár nyomtatott formában engedély nélküli másolása, feldolgozása, jogsértő felhasználása szigorúan tilos; büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Talán azt hiszed, amint megtalálod életed párját, a tökéletes kapcsolat is "házhoz jön" vele együtt. Ez tévedés. Minden jól működő kapcsolatba komoly munkát fektetnek a felek. A boldog párok minden nap szeretettel és törődéssel fordulnak egymás felé. Talán elsőre ijesztőnek tűnik, de ez is olyasvalami, ami elsajátítható. Hogy hogyan? Cikkünkből most megtudhatod.

1. Egy időben feküdjetek le

Bár banálisan hangzik, csodákat művel egy párkapcsolattal. Sokkal kellemesebb egymás társaságában a takaró alá bújni, beszélgetni az elmúlt napról, vagy akár csak ölelkezni. Az együtt alvás és együtt ébredés nagyon különleges és intim kapocs két ember között. Ezt az intimitást könnyen megteremthetitek, ha minden nap egy időben bújtok ágyba.

2. Legyen közös érdeklődési körötök, hobbitok

Fontos, hogy ne add fel a hobbijaidat csak azért, mert párkapcsolatban élsz. Önmagadhoz és a vágyaidhoz mindig maradj hű, ezen ne változtass. Mégis, fontos hogy a partnereddel is találj, vagy ha nincs ilyen, alakíts ki közös érdeklődési kört. Talán a párod imád olvasni, te kevésbé, ennek ellenére nem rossz ötlet, ha néha lehuppansz mellé a kanapéra egy könyvvel a kezedben. Nem számít, mivel foglalkoztok éppen, ha élvezitek és legalább ez idő alatt is együtt vagytok.

3. Sétáljatok kézen fogva

A kézfogás már egészen kicsi gyermekkortól fogva végigkíséri az életünket, amikor is édesanyánk fogta a kezünket, hogy el ne vesszünk, ne érjen minket semmi bántódás. Később, egy párkapcsolat alatt képes ugyanilyen érzéseket előhívni belőlünk ez a mozdulat.
Van valami nagyon melengető abban, ha a párod fogja a kezed (és most nem az izzadt tenyerekre gondolok). Ekkor nem csak fizikailag, de lelkileg is kapcsolódtok.

4. A bizalom és megbocsátás kiemelt fontosságú

Könnyű ostoba dolgokon vitázni, fenyegetőzni, gyanúsítgatni, de nem ez a boldogság elérésének módja a párkapcsolatban. Egy komolyabb vita után is tudni kell megbocsátani a párodnak (természetesen csak akkor, ha bocsánatos bűnt követett el). Emellett bíznod is kell benne, a bizalmatlanság megmérgezi a legvirágzóbb kapcsolatot is. Ha bizalommal és megbocsátással fordulsz a másik felé, ugyanezt kapod majd vissza.

5. Dicsérd meg, ha jól csinál valamit, és sose szidd le

Senki sem szereti, ha folyton ostorozzák. Még akkor sem, ha a kritika jogos. Kedvesen és pozitívan is kifejezésre juttathatod, ha valamivel nem vagy elégedett a partnereddel kapcsolatban. Például ha eltör egy tányért, ahelyett, hogy felrónád neki, mennyire kétbalkezes, inkább mondd azt, hálás vagy azért, mert segít a mosogatásban, és bizony bárkivel megeshet, hogy néha eltör ezt-azt. A párod értékelni fogja ezt a megközelítést, és jobban is érzi majd magát egy-egy kínos helyzet során, ha tőled pozitív megerősítések sorát kapja.

6. Sok-sok ölelés

Ki ne szeretne egy nehéz nap után egy forró ölelésben nyugalmat találni? Amint elkezdtek ölelkezni, sokkal boldogabbak lesztek. Máris egy jó ok, hogy kipróbáljátok. A napi stresszből fakadó feszültség könnyen elillan így.

7. Mondd el neki minden nap, mennyire szereted

Sokan úgy gondolják, ha minden nap elmondják a párjuknak, mennyire szeretik, attól elcsépelt frázissá válik. Én nem hiszek ebben. Szerintem minden napnak kell, hogy a része legyen a szeretet szóbeli kifejezése is - így mindig tudja a másik, mit érzel iránta.

8. Soha ne menjen le rátok haraggal a nap

Édesapámtól kaptam ezt az útravalót, amikor férjhez mentem. Van benne valami. Nem szabad az egymással való problémáinkat az ágyba cipelni, vagy ha már megtörtént, akkor érdemes beszélni róla az előtt, hogy megmérgezné a kapcsolatot - és nyugtalan éjszakát okozna. Kívánj a másiknak jó éjt, mondd el mennyire szereted, ettől sokkal kellemesebben alusztok majd mindketten.

9. Apró figyelmességek a nap folyamán

Valóban apró dolgok: egy gyors telefon ebédidőben, egy kedves email - képesek a párod napját bearanyozni, hiszen tudja, rá gondolsz. Még ha komoly problémákkal is kell megküzdenie a munkahelyén, tudja, hogy amint hazaér, a te szerető gondoskodásod várja.

10. Légy hálás

A lista legvégső, de egyik legfontosabb pontja is. Légy hálás a partneredért. Értékeld őt. Mondj köszönetet azért, hogy valaki szeret téged, támogat a nehéz időkben és együtt örül veled a jó időkben. Szeresd, mosolyogj rá sokat és tudasd vele is, mennyire örülsz annak, hogy ő a párod!

Kapcsolódó cikkek

Bálint Ágnes élete, munkássága és meséi

Bálint Ágnes meséin generációk nőttek fel

Bálint Ágnes írónő munkásságát és meséit mutatjuk be.

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat - Hogyan neveld gyermekedet, hogy boldog és sikeres felnőtt váljon belőle - Gyereknevelési tippek

A 10 legjobb dolog, melyet egy anya a gyermekének mondhat

A szülő által elmondottakon, a szülő szavain, mondatain nagyon sok múlik. Egy-egy mondat ugyanis a gyermek egész jövőjét, életét meghatározhatja. Jó és rossz irányba is.

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel - Hogyan nevelj egészséges önbizalmú, boldog gyermeket?

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel

A szülő feladata az, hogy növelje a gyermeke önbecsülését. Ezt akár 13 egyszerű lépéssel is megteheted.