Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Már mindenki hallotta a mondást, miszerint “zsák a foltját”, vagy “majd úgyis megtalálod az igazit”. Ám ezekben a jóindulatú kijelentésekben is ott rejtőzik az ítélet, hogy valami mégsincs rendben velünk, ha egyedül vagyunk.
Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

A társadalmunk még mindig óriási hangsúlyt fektet a romantikus kapcsolatokra, a szexre és a szerelemre. Senki nem kérdezi meg, miért vagy kapcsolatban, azt annál inkább, miért is élsz egyedül?

Laura például már 16 évesen érezte a nyomást, hogy kapcsolatba kerüljön, hiszen a legtöbb barátnője mindig a barátjával kettesben mutatkozott. Az ő életében azonban a mai napig nincs férfi, pedig időközben kijárta az iskolát, más városba költözött, és ma már 24 éves.

A fiatal nő elmondja: egyelőre még belefér a keresgélés, de egyre inkább érzi a nyomást, hogy a 20-as évei végére meg kellene állapodnia. Az édesanyja is egyre inkább aggódik, mi lesz, ha a lánya pár nélkül marad.

Laura Tinder-randikra jár, itt viszont ritkán kerül sor második találkozásra: “Túl sok mindennek kéne mindkét fél részéről stimmelnie, és én nehezen kötök kompromisszumot” - mondja.

A német újságíró, Gunda Windmüller “Nő, egyedülálló, boldog - nem keresek senkit” című könyvében arról ír, hogy más szemmel kéne tekintenünk a szinglikre. Kritizálja, mekkora a nyomás a fiatal nőkön, hogy párt találjanak.

“Olyan, mintha egy nő nem is lehetne boldog férfiak nélkül, mintha a barátok, a család, a szakmai elismerés nem is számítana. A gyerekvállalással kapcsolatosan is gyakran úgy viselkedünk, mintha az élet kihagyhatatlan része lenne” - mondja.

“Az emberek elfelejtik, hogy egy kapcsolatban is lehet rosszul érezni magunkat, és a szinglik gyakran jobb kapcsolatokat ápolnak a barátaikkal, a családjukkal. Ideje lenne belátnunk, hogy szingliként és családban élni is normális. Akkor végre új perspektívában láthatnánk ezt a témát” - teszi hozzá Laura.

Kapcsolódó cikkek

Természetes tisztítószerekkel a tiszta otthonért!

Természetes tisztítószerekkel a tiszta otthonért!

Otthonunk tisztán tartása nemcsak esztétikai okokból, hanem az egészséges környezet fenntartása érdekében is elengedhetetlen.

Milyen párnák közül érdemes választani? Tollpárna vagy latex párna?

Milyen párnák közül érdemes választani? Tollpárna vagy latex párna?

A matracokhoz hasonlóan a párnák is nagy szerepet játszanak abban, hogy mennyire tudunk jól aludni és a megfelelő párnák megtalálása komoly kihívást jelenthet.

Bálint Ágnes élete, munkássága és meséi

Bálint Ágnes meséin generációk nőttek fel

Bálint Ágnes írónő munkásságát és meséit mutatjuk be.