Mit tehetünk, ha kinőttük a ruhásszekrényt?

Az átmeneti évszakok sokak számára magukkal hozzák a változás szelét: a legtöbben ilyenkor nagytakarítást végzünk, számot vetünk ügyes-bajos dolgainkkal és lomtalanítást végzünk. A vizsgálat alól nem képez kivételt a gardróbunk sem, amit időről időre bizony hajlamosak vagyunk kinőni. Ezt a problémát többféleképpen is megoldhatjuk, akkor is, ha megszabadulnánk néhány göncünktől és abban az esetben is, ha úgy érezzük, hogy minden egyes darabra szükségünk van.
Mit tehetünk, ha kinőttük a ruhásszekrényt?

Olykor egy kevés is megteszi…

Könnyen előfordulhat, hogy megússzuk anélkül, hogy akár egyetlen ruhát is ki kellene dobnunk és új bútort kéne vásárolnunk. Időnként ugyanis egy kevés is megteszi: elég, ha mindent alaposan átválogatunk, újragondoljuk a gardrób kihasználását és megpróbáljuk a holminkat máshogy rendszerezni.

Amikor nem a ruha sok, hanem a hely kevés

Nem kell kétségbeesnie annak sem, aki egyik ruhadarabjáról sem szeretne lemondani, ám egy egyszerű rendrakás nem oldja meg a problémát. Lehet, hogy ilyenkor érdemes kicsit átrendezni a gardróbot, a hálószobát vagy bármely másik helyiséget, ahol a ruháinkat tartjuk. Egy új komód valószínűleg megoldja a gondunkat, egy webáruházban pedig biztosan találunk olyat, ami illik otthonunkba.

Ami az egyiknek kacat, a másiknak kincs

Hogyha találunk olyan ruhadarabokat a szekrényben, amelyekre nincs szükségünk, több lehetőség is van arra, hogy ahelyett, hogy a szemetesben végeznék, valakinek örömet okozzanak. Rengeteg olyan ember él a közelebbi vagy távolabbi környezetünkben, aki nem engedheti meg magának, hogy ruhákat vásároljon: nekik egy pár elhordott cipő vagy egy kissé megkopott télikabát igazi kincs! Számos olyan szervezet működik az országban, akik befogadnak ilyen jellegű adományokat és segítenek eljuttatni a rászorulókhoz.

Ha inkább értékesíteni szeretnénk…

Van az úgy, hogy egyes darabokért cserébe szívesen veszünk egy csekélyebb összeget. (Vagy mert viszonylag új, esetleg új korában nagyon drága holmikról van szó.) Erre a célra számtalan csoport létezik a népszerű közösségi média felületeken, de egyre népszerűbbek a különböző garázsvásárok is, ahol amellett, hogy túladhatunk kiselejtezett ruháinkon, új kincsekre is bukkanhatunk, hiszen ami az egyiknek kacat, az a másiknak kincs.

Kapcsolódó cikkek

Kisiskolás hátitáska

Kisiskolás hátitáska

Vigyázz! Kész! Iskolakezdés!

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel - Hogyan nevelj egészséges önbizalmú, boldog gyermeket?

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel

A szülő feladata az, hogy növelje a gyermeke önbecsülését. Ezt akár 13 egyszerű lépéssel is megteheted.

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Ideje lenne belátnunk, hogy szingliként és családban élni is normális.