Mit tehetünk, ha kinőttük a ruhásszekrényt?

Az átmeneti évszakok sokak számára magukkal hozzák a változás szelét: a legtöbben ilyenkor nagytakarítást végzünk, számot vetünk ügyes-bajos dolgainkkal és lomtalanítást végzünk. A vizsgálat alól nem képez kivételt a gardróbunk sem, amit időről időre bizony hajlamosak vagyunk kinőni. Ezt a problémát többféleképpen is megoldhatjuk, akkor is, ha megszabadulnánk néhány göncünktől és abban az esetben is, ha úgy érezzük, hogy minden egyes darabra szükségünk van.
Mit tehetünk, ha kinőttük a ruhásszekrényt?

Olykor egy kevés is megteszi…

Könnyen előfordulhat, hogy megússzuk anélkül, hogy akár egyetlen ruhát is ki kellene dobnunk és új bútort kéne vásárolnunk. Időnként ugyanis egy kevés is megteszi: elég, ha mindent alaposan átválogatunk, újragondoljuk a gardrób kihasználását és megpróbáljuk a holminkat máshogy rendszerezni.

Amikor nem a ruha sok, hanem a hely kevés

Nem kell kétségbeesnie annak sem, aki egyik ruhadarabjáról sem szeretne lemondani, ám egy egyszerű rendrakás nem oldja meg a problémát. Lehet, hogy ilyenkor érdemes kicsit átrendezni a gardróbot, a hálószobát vagy bármely másik helyiséget, ahol a ruháinkat tartjuk. Egy új komód valószínűleg megoldja a gondunkat, egy webáruházban pedig biztosan találunk olyat, ami illik otthonunkba.

Ami az egyiknek kacat, a másiknak kincs

Hogyha találunk olyan ruhadarabokat a szekrényben, amelyekre nincs szükségünk, több lehetőség is van arra, hogy ahelyett, hogy a szemetesben végeznék, valakinek örömet okozzanak. Rengeteg olyan ember él a közelebbi vagy távolabbi környezetünkben, aki nem engedheti meg magának, hogy ruhákat vásároljon: nekik egy pár elhordott cipő vagy egy kissé megkopott télikabát igazi kincs! Számos olyan szervezet működik az országban, akik befogadnak ilyen jellegű adományokat és segítenek eljuttatni a rászorulókhoz.

Ha inkább értékesíteni szeretnénk…

Van az úgy, hogy egyes darabokért cserébe szívesen veszünk egy csekélyebb összeget. (Vagy mert viszonylag új, esetleg új korában nagyon drága holmikról van szó.) Erre a célra számtalan csoport létezik a népszerű közösségi média felületeken, de egyre népszerűbbek a különböző garázsvásárok is, ahol amellett, hogy túladhatunk kiselejtezett ruháinkon, új kincsekre is bukkanhatunk, hiszen ami az egyiknek kacat, az a másiknak kincs.

Kapcsolódó cikkek

Bálint Ágnes élete, munkássága és meséi

Bálint Ágnes meséin generációk nőttek fel

Bálint Ágnes írónő munkásságát és meséit mutatjuk be.

A tökéletes család csupán mítosz

A tökéletes család - csupán mítosz

A látszat ellenére nem létezik tökéletes család.

Színezés felnőtteknek.

Színezd újra

Ma már felnőtteknek is készítenek színezőket. Nagyon jól megnyugtat, ami hasznos is a mai, stresszes, rohanó világban.