Színezd újra

Néhány évvel ezelőtt színezőkönyveket csak a kisgyerekek kaptak, de mára fordult a kocka, és a felnőttek kreativitása sem marad rejtve.
Színezés felnőtteknek.

Mai rohanó világunkban kevés idő marad arra, hogy esténként leüljünk, rendezzük a gondolatainkat és egy kicsit csak magunkkal foglalkozzunk. A színezés remek apropót teremt erre, mert amíg mozog a kezünk, szépülnek a színező könyvben lévő ábrák, kicsit ellazulhatunk, vagy éppen alkalmat teremthetünk arra, hogy nyugodtan gondolkozzunk egy-egy probléma megoldásán.

A színezés bármikor, bárhol elkezdhető, vagy éppen megszakítható, majd folytatható; nem kellenek hozzá különleges eszközök vagy jó rajztudás. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: nincsenek túlzott elvárások, könnyen sikerélményben lehet részünk, és a szépen kiszínezett rajzokról készült fotókat megoszthatjuk az ismerőseinkkel is.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a színezés nekünk való szabadidős tevékenység, könnyedén kipróbálhatjuk magunkat egy-két rajzon, ugyanis számtalan klassz, letölthető színező fellelhető az interneten, például a Pinteresten is. A legnépszerűbbek most Johanna Basford skót grafikus könyvei.

Nem csupán növényes és állatos színezők közül válogathatunk, a lehetőségek száma szinte végtelen: a divatot kedvelő hölgyek színezhetnek divatlapok hasábjain megjelent híres képeket; a művészibb lélekkel megáldott felnőttek kipróbálhatják, hogy milyen lenne van Gogh vagy Rembrandt bőrébe bújni.

Még különlegesebb képeket készíthetünk, ha nem csak filctollat vagy színes ceruzát használunk, hanem például arany vagy ezüstszínű festéket, vagy egy kis csillámport is. Ne féljünk kísérletezni merész színekkel, szokatlan párosításokkal.

Mivel sok színező könyv nagyon részletes, apró formákat tartalmaz, így jó szolgálatot tehet a tűhegyű filc. A vastagabb hegyű filctollakat nagyobb felületek színezésnél használhatjuk hatékonyan.

Bár gondolhatnánk, hogy a színezés egyéni elfoglaltság, ez közel sem igaz: ha a barátnőink is lelkesednek egy laza, hétvégi, kreatív programért, hívjuk meg őket, és egy tea, illetve egy kis alkotás közben megbeszélhetjük a hét legfontosabb eseményeit, megoszthatjuk egymással a gondolatainkat.

Jó ötlet lehet olyan színező könyv vásárlása, amiből a képek kivehetőek és képeslapként elküldhetőek. Gondoljunk olyan barátainkra, idős ismerőseinkre, akiket mostanában elhanyagoltunk: egy szép, saját készítésű kép mindenkinek az arcára mosolyt csal.

Kapcsolódó cikkek

Színezés felnőtteknek.

Színezd újra

Ma már felnőtteknek is készítenek színezőket. Nagyon jól megnyugtat, ami hasznos is a mai, stresszes, rohanó világban.

Vásárló típusok - fogyasztó típusok - vásárlói magatartás.

Három fogyasztói személyiségtípus: a nomád, a játékos és az üzletkötő.

A cikkben érdekes és izgalmas fogyasztó személyiségtípusokat mutatunk be.

A jó, boldog, harmonikus kapcsolat, párkapcsolat 10 titka - Párkapcsolati tippek, apró figyelmességek, amivel visszahozhatjátok a romantikát és az intimitást a kapcsolatotokba.

Az igazán boldog párkapcsolat 10 titka

A boldog párok tudnak valamit. 10 titkot biztos. Olyan titkokat,a melyeket mi is felsorolunk most a cikkben.