Ajándékötletek ovisoknak

Ajándékot szeretnél vásárolni egy ovis gyermeknek? Vagy talán jó nagynéniként vagy nagybácsiként a keresztfiad vagy keresztlányod kedvében akarsz járni?
Ajándékötletek ovisoknak

Esetleg a régóta nem látott barátaidat látogatod meg, és kötelességednek érzed, hogy adj valamit a csemetének? Valószínűleg abban reménykedsz, hogy az ajándékot magadtól megtalálod, amikor belépsz egy boltba, vagy keresgélsz az interneten. Viszont, ha már volt ilyen tapasztalatod, valószínűleg tisztában vagy vele, hogy nem könnyű a választás! Olyan időket élünk, amikor minden karnyújtásnyira van, és elméletileg nem nehéz megajándékozni valakit, aki közel áll hozzád. Feltéve, ha tudod, hogy mihez nyúlj! Hogyan vásároljunk átgondolt és hasznos ajándékot egy óvodáskorú gyermeknek?

Először is nagyon fontos, milyen alkalomból veszel ajándékot, és mi a szereped a gyermek életében. Keresztelő, esküvő, karácsonyi ajándék, esetleg a gyermek ötödik születésnapja otthon a családjával? A keresztelő vagy esküvő különleges alkalom az életben, ezért gondolj valami olyasmire, ami igazán sokáig vele marad, és amit használni fog. Természetesen mindig adhatsz pénzt, és hagyhatod, hogy tanuljon spórolni, de keresztszülőként vagy szülőként jobb, ha kicsit jobban megerőlteted magad. Mi van, ha nem tudsz sokat a kicsiről? Nos, megkérdezheted a szüleit. Így nem csak azt fogod megtudni, hogy minek örülne, hanem azt is, hogy mi az, amit okvetlenül kerülj el. A szülők kérését mindig illik tiszteletben tartani. Persze van még néhány alapvető kérdés, amik szűkítik és irányítják a keresést: „Mi a neme?”, „Mi érdekli?”, „Milyen költségvetéssel rendelkezel?”, hogy érzed, megvan az ötlet?

Még nincs? Hát való igaz, a kisfiúk és a kislányok úgy nőnek, mint a bolondgomba – ma imádják a Tini Nindzsa Teknőcöket, holnap a távirányítós tankokat és a Star Warst, holnapután pedig már a dinók világa a mindenük! A gyerekeknek szánt ajándékkal lépést tartani, különösen akkor, ha nincs hasonló korú sajátunk, elég nagy kihívás lehet. Éppen ezért nem árt, ha adunk néhány holtbiztos játéktippet, amelyek tökéletesek a 3-6 éves korosztály számára. A társasjáték ovisoknak például egy megkérdőjelezhetetlenül biztonságos kategória, biztos, hogy örülni fog a csöppség. Egy másik Jolly Joker pedig a foglalkoztatók kategóriája. Ezek kreatív és meditatív kikapcsolódást nyújtanak, pihentető és stresszoldó hatásúak, és játékos módon készítik fel az apróságokat a sulikezdésre is.

Kapcsolódó cikkek

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Miért jobb kapcsolatban élni, mint szinglinek lenni?

Ideje lenne belátnunk, hogy szingliként és családban élni is normális.

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel - Hogyan nevelj egészséges önbizalmú, boldog gyermeket?

Növeld gyermeked önbecsülését 13 egyszerű lépéssel

A szülő feladata az, hogy növelje a gyermeke önbecsülését. Ezt akár 13 egyszerű lépéssel is megteheted.

A tökéletes család csupán mítosz

A tökéletes család - csupán mítosz

A látszat ellenére nem létezik tökéletes család.